مروری بر شیرین کننده ها (جایگزین های شکر) در محصولات غذایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی امنیت غذایی ایده ها و پژوهش ها در مهندسی بازیافت و کاهش ضایعات کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: SOLAO09_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حبیبی قدس

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه تبریز

معصومه اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه تبریز

اکرم پزشکی نجف ابادی

دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه تبریز

چکیده

طعم شیرین یکی از مطلوب ترین طعم ها برای بشر است و بر طعمهای ترش و تلخ ترجیح داده می شود که تحقیقاتنشان داده است، این ترجیح طعم شیرین بر سایر طعمها، ذاتی است و آن را با احساس لذت و شادی مرتبط می دانند.با شیوع روزافزون بیماری های مرتبط با مصرف شکر، در حال حاضراستفاده از شیرین کننده ها در محصولات غذاییرواج یافته است و به دلیل تاثیر آنها بر جنبه های سلامت، اقتصاد و غیره، بسیار مورد تحقیق قرار گرفته اند.شیرین کننده ها، افزودنی های غذایی هستند که به منظور تحریک حس شیرینی در هنگام مصرف استفاده می شوند.شیرین کننده ها را اغلب به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی می کنند. شیرین کننده های مصنوعی، فرآورده هاییسنتتیک هستند که بسیاری از انواع آنها کالری ندارند و شیرین کنندگی بیشتری از شکر معمولی دارا می باشند؛ درمقابل شیرین کننده های طبیعی دارای سطح شیرینی کمتری نسبت به شیرین کننده های مصنوعی هستند. علاوه بر اینموارد پریبیوتیک ها، شربت ذرت با فروکتوز بالا و ملاس نیز می توانند به عنوان یک شیرین کننده مناسبی در محصولاتغذایی به کار روند. در این مقاله مروری، بررسی انواع جایگزین های مصنوعی و طبیعی شکر در محصولات غذایی،همچنین ساختار شیمیایی آنها با استفاده از اسناد کتابخانه ای، یعنی مقالات و طرح های پژوهشی کار شده در زمینه روشهای کاهش شکر در محصولات غذایی و شیرین کننده ها، به نگارش در آمده است

کلیدواژه ها

شیرین کننده، ساکارز، قندهای الکلی، جایگزین شکر و دیابت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.