بلوک مواد مغذی اوره- ملاس، راهکاری برای استفاده بهینه تر از منابع خوراکی در پرواربندی گوسفند

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی امنیت غذایی ایده ها و پژوهش ها در مهندسی بازیافت و کاهش ضایعات کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: SOLAO09_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران رضایزدی

استاد، گروه علوم دامی دانشگاه تهران

محمد سیف الله زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی دانشگاه تهران

آرمین توحیدی

استاد، گروه علوم دامی دانشگاه تهران

مهدی گنج خانلو

استاد، گروه علوم دامی دانشگاه تهران

پرهام مصلحی فر

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی دانشگاه تهران

بهین لرکلانتری

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی دانشگاه تهران

چکیده

< p> تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر مصرف بلوک مواد مغذی اوره- ملاس بر عملکرد رشد، میزان مصرف و بازدهی خوراک و تولید اقتصادی در پرواربندی گوسفند اجرا گردیده است. برای انجام این طرح ۶۰ راس بره نر در قالب یک طرح کاملا تصادفی برای مدت سه ماه در چهار جیره آزمایشی ( ۱۵ تکرار در هر جیره آزمایشی) تقسیم شدند. جیره های آزمایشی شامل الف) C: خوراک کامل بدون مصرف بلوک، ب) B۱: خوراک مخلوط+ بلوک ج) B۲: خوراک با ۱۰۰ گرم کنسانتره کمتر+ بلوک د) B۳: خوراک کامل با ۲۰۰ گرم کنسانتره کمتر+ بلوک بودند. میزان مصرف خوراک به صورت روزانه و افزایش وزن ماهیانه اندازه گیری شد. درنهایت سود با کسر هزینه از درآمد حاصل از فروش دام زنده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشانداد مصرف بلوک مواد مغذی اوره- ملاس منجر افزایش معنی دار رشد و وزن نهایی، کاهش مصرف خوراک و بهبود ضریب تبدیل غذایی شد P<۰.۰۵. همچنین مصرف بلوک با کاهش میزان کنسانتره جیره رابطه مستقیم داشت. در نهایت مقایسه اقتصادی جیره های آزمایشی نشان داد بهترین عملکرد، بیشترین بازدهی خوراک و بالاترین میزان سود در شرایطی حاصل می شود که بلوک مواد مغذی اوره- ملاس به عنوان تکمیل کننده خوراک با دسترسی آزاد جایگزین ۲۰۰ گرم از کنسانتره جیره شود.< /p>

کلیدواژه ها

بلوک مواد مغذی اوره- ملاس، عملکرد رشد، بازدهی خوراک، پرواربندی، بررسی اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.