نقش سیستم های هوشمند نظارتی و کنترلی در ایمنی و حفاظت مترو

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 159

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE07_159

تاریخ نمایه سازی: 29 خرداد 1402

چکیده مقاله:

تبدیل حمل ونقل ریلی به سیستم حمل ونقل هوشمند ریلی از طریق هوشمند سازی صنایع ریلی، استراتژی اصلی جهت بهبود رقابت پذیری حمل ونقل ریلی نسبت به سایر وسایل عمومی حمل ونقل در حال حاضر می باشد. یافته های فراوان و پیشرفت سریع تکنولوژی های جدید نظیر سیستم های هوشمند، ارتباطات و نرم افزارها یا سخت افزارهای محاسباتی در زمینه های مربوطه و توسعه تکنولوژیکی سامانه قطار شهری، این امکان را فراهم آورده که توسعه حمل ونقل ریلی با سرعت بالاتر و عملکرد بهتر احتیاجات جامعه برای "حمل ونقل ریلی نوین و مدرن" را برآورده سازد، ولی این امر مستلزم ایمنی و امنیت کاربران و مسافران قطار شهری می باشد، در ضمن امروزه با ظهور نسل جدیدی از سیستم های نظارتی هوشمند در صنعت حمل ونقل ریلی، امکان مکانیزه شدن فرآیند نظارت در بخش های عملیاتی مترو به منظور ایمنی و حفاظت فراهم شده است. در صنعت مترو نوین سیستم های نظارتی از طریق هوشمند سازی، متمرکز کردن عملیات کنترل و نظارت به ساماندهی عملیات نواحی سوئیچیگ خطوط شبکه مترو می پردازند. بنابراین یکی از مهمترین فاکتورها در خطوط راه آهن و مترو دستیابی به ایمنی بالا همراه با توان جابه جایی بالای مسافر و با سرعت مناسب است. به منظور حصول به این هدف و با توجه به این که در دنیای امروزی زمان ارزش خود را بیشتر از قبل نمایان می کند لزوم کاهش تاخیرها و افزایش سرعت قطارها امری کاملا محسوس بوده و به همین دلیل استفاده از قطارهای سرعت بالا در کشورهای مختلف گسترش یافته است.مقاله حاضر به منظور بررسی نقش سیستم های هوشمند نظارتی و کنترلی در ایمنی و حفاظت مترو انجام پذیرفته است، به همین منظور پژوهش حاضر از روش توصیفی– تحلیلی به این امر پرداخته است ؛ نتایج نشان داد که سیستم های نظارتی مترو در شرایط بحرانی بدون دخالت عامل انسانی در حفظ ایمنی شبکه ریلی چندان کارایی ندارند اما این سیستم ها می توانند با هوشمند سازی و ارائه ابزارهای مناسب، امکان اتخاذ تصمیم صحیح و مناسب را برای راهبران مرکز فرمان به منظور بازگرداندن شبکه مترو به حالت عادی فراهم نمایند.

کلیدواژه ها:

نظارت ، کنترل ، سیستم های هوشمند نظارتی و کنترلی ، ایمنی ، حفاظت ، مترو .

نویسندگان

مجید فیوضی

کارشناسی رشته برق– کنترل و ابزار دقیق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء، کارشناس کنترل و مانیتورینگ ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

رسول قوی پنجه

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت ایمنی و سلامت محیط زیست(HSE) دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان، کارشناس ایمنی و تکنسین فنی ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

مهدی جهانی

کارشناسی رشته برق– الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، کارشناس کنترل و مانیتورینگ ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.