زوال نکاح در اثر تغییر جنسیت: بطلان یا انفساخ
محل انتشار: فصلنامه مطالعات فقه اقتصادی، دوره: 4، شماره: 5
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 249
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EJS-4-5_014
تاریخ نمایه سازی: 27 خرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: خانواده اولین و مهم ترین نهاد اجتماع است که تقویتکننده ارزشهای مشترک هر جامعه و مهم ترین بنیان حفاظت و حراست از آن ارزشهاست. هدف از پژوهش حاضر بررسی زوال نکاح در اثر تغییر جنسیت زوجین می باشد. مواد و روش ها: این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی میباشد و روش جمعآوری اطلاعات بهصورت کتابخانهای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است. یافته ها: بهعنوان یک قاعده کلی می توان اظهار داشت که در قراردادها و اعمال حقوقی که نوع جنسیت اثر حقوقی ندارد، تغییر جنسیت نیز فاقد اثر حقوقی است، اما در قراردادهایی که جنسیت افراد تعیینکننده است، مانند ازدواج، با تغییر جنسیت، دستخوش تغییر شده و احکام و آثار متفاوتی بر آن مترتب میشود. ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است. نتیجه گیری: نظریه انفساخ در تغییر جنسیت اصح است و بر اساس آن عقد نکاح از زمان انعقاد تا زمان تغییر جنسیت صحیح بوده و از زمان تغییر جنسیت، قهرا منحل می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم سحرخیز
گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
سیدمحمد موسوی بجنوردی
گروه فقه و مبانی حقوق، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران؛ گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی و اندیشه های امام خمینی (س)، پژوهشگاه امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی، تهران، ایران.
جمشید معصومی
گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
سید محمدصادق موسوی
گروه فقه و مبانی حقوق، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران؛ گروه فقه و حقوق، دانشگاه شهید مطهری، تهران، ایران.