مدل ابتکاری تحلیل سود به هزینه و اولویت بندی اجرای پروژه های حمل ونقل شهری با افق بلندمدت (مطالعه موردی: شبکه حمل ونقل شهر نیشابور)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC19_235
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه محمودآبادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه صنعتی شریف

شیدا روشنخواه

دانش آموخته کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

کامبیز کاویانی فر

دانش آموخته کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

سینا شیخ الاسلامی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه تربیت مدرس

نوید امیرپاشائی

دانش آموخته کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان

چکیده

در صنعت حمل ونقل نبود استراتژزی واحد منجر به ناهماهنگی دستگاه های تاثیرگذار و افت کارایی و بهره وریپروژه ها می گردد. از طرفی, به دلیل محدودیت منابع مالی، نیروی انسانی. تجهیزات و زمان، ارزیابی اقتصادیپروژه های حمل ونقل ضروری است. بنابراین اولوبت بندی پروژه ها با در نظر گرفتن تمامی جوانب هزینه و فایده یکتصمیم حیاتی و پیچیده است. در این پژوهش پروژه های پیشنهادی جهت بهبود عملکرد سیستم حمل ونقل شهرنیشابور مورد ارزیابی قرار گرفته و انتخاب گزینه کاراتر با روشی ابتکاری انجام شده است. متدولوژی پیشنهادی برایمحاسبه منافع حاصل از بهبود عملکرد شبکه در اجرای هر گزینه. هزینه های حمل ونقل خانوار میزان انتشارالاینده ها، هزینه ساخت. هزینه تعمیر و نگهداری معابر. هزینه تملک اراضی و همچنین هزینه های مربوط بهمطالعات مهندسی به صورت ربالی ارائه شده و ارزش هر پروژه با توجه به میزان بهبود شاخص های عملکرد شبکهو کاهش هزینه های آلاینده ها بصورت ریالی در سال ۱۴۰۰ محاسبه گردیده است. در انتها با استفاده از روش CBA(Cost-Benefit Analysis) اولویت بندی گزینه های پیشنهادی صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

تحلیل سود به هزینه، ارزیابی اقتصادی پروژه های حمل ونقل، شاخص های عملکرد شبکه حمل ونقل، ارزش زمان سفر کاربران، هزینه های حمل ونقل خانوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.