رابطه یابی اثر دوربین های ثابت کنترل سرعت بر متغیرهای ترافیکی رانندگان و نرخ تصادفات برون شهری (مطالعه موردی محور مشهد در استان سمنان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC19_222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مدرس

استاد دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

علی فیروزجائیان

کارشناس ارشد مهندسی راه و ترابری، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

فرشیدرضا حقیقی

دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

مطالعات گذشته نشان می دهد که مهمترین عامل تلفات تصادفات جاده ای، سرعت و سرفاصله غیرمجاز وسایل نقلیهاست و کاهش سرعت وسایل نقلیه نقش مهمی در کاهش تصادفات و خسارت های ناشی از آن دارد. در این پژوهش تاثیر دوربین های کنترل سرعت بر سرفاصله، سرعت و نرخ و شدت تصادفات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادکه در تمامی قطعات مورد بررسی که فسمتی از بزرگراه امام رضا (ع) در استان سمنان است، نصب دوربین باعثکاهش سرعت وسایل نقلیه و افزایش سرفاصله در محورهای موردنظر شد. در بخش تصادفات نیز ابتدا تصادفات به سه گروه خسارتی، جرحی و فوتی طبقه بندی شدند و سپس با استفاده از مدل های ساده، اصلاح حجم ترافیک و مدل گروهمقایسه آنالیز داده های موجود انجام شد. نتایج نشان داد که نصب دوربین کنترل سرعت باعث کاهش قابل توجه کلتصادفات در قطعات مورد بررسی شده است. بررسی جنسیت رانند گان، نوع وسیله نقلیه و سن رانندگان نیز نشان دادکه دوربین کنترل سرعت تاثیر بیشتری در کاهش تصادفات رانندگان مقصر با جنسیت زن، وسایل نقلیه سنگین و رانندگان مقصر جوان داشته است در هر سه مدل تحلیل شده مشخص شد که دوربین کنترل سرعت تاثیر کاهشیبیشتری در تصادفات جرحی و فوتی نسبت به تصادفات خسارتی داشته است.

کلیدواژه ها

دوربین کنترل سرعت، سرفاصله مکانی، سرعت وسایل نقلیه، نرخ تصادفات، مطالعه قبل و بعد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.