طراحی مدل رگرسیون لجستیک چندجمله ای شدت تصادفات برون شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC19_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد میرزایی شنتال علیا

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری، گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

امیرمسعود رحیمی

دانشیار گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

باتوجه به اینکه تلفات ناشی از تصادفات همواره یکی از پیامدهای منفی در حوزه حمل و نقل بوده لذا تاکنونتلا شهای گستردهای برای شناسایی عوامل موثر بر شدت تصادفات و تعیین سهم هرعامل صورت گرفته است. شناساییعواملی که در شدت نتیجه یک تصادف سهیم هستند، به تصمیم گیرندگان و مهندسان حوزه حمل و نقل در اجرایاقدامات اصلاحی که می تواند شدت تصادفات و خسارت ناشی از آن را کاهش دهد، کمک می کند. هدف از این پژوهش،شناسایی عواملی است که در شدت تصادفات راه های برون شهری سهیم هستند. در این پژوهش جهت شناسایی عواملموثر بر شدت تصادفات، هفت متغیر مستقل به فرآیند مدلسازی آماری رگرسیون لجستیک چندجمل های جهت تحلیلوارد شد و متغیر وابسته نیز پس از پالایش داده به سه حالت (فوتی، مجروح، خسارتی) درآمد. جهت انجام مدلسازینیز از نرم افزار SPSS۲۶ استفاده گردید. تحلیل نتایج مدل ها نشان داد که رانندگان در قطعه عادی راه، در صورت عدم توجه به جلو در مقایسه با تخطی از سرعت مطمئنه احتمال پیامدهای فوتی و جرحی بیشتری نسبت به پیامدخسارتی را ایجاد می کنند. در حالی که رانندگان در هنگام رسیدن به تقاطع از سرعت خود می کاهند و حق تقدم رارعایت می کنند که این امر باعث کاهش شدت تصادفات میگردد. همچنین رانندگان در صورت عدم وجود دید کافیدر صورت بارش باران از انجام رفتارهای ناهنجار ترافیکی از جمله سبقت غیرمجاز و افزایش سرعت خودداری می کنند.

کلیدواژه ها

شدت تصادفات، رگرسیون لجستیک چندجمله ای، مدلسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.