اثر سنجی پارک حاشیه ای وسایل بر زمان تاخیر با استفاده از نرم افزار Vissim همراه با کالیبراسیون (مطالعه موردی: خیابان هنگام حد فاصل م یدان الغدیر و بزرگراه زین الدی ن (

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC19_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا پرتوی فر

کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل ونقل دانشگاه علم و صنعت ایران

یحیی صادقی جهانی

کارشناسی ارشد محیط زیست

محمد بیدادیان

کارشناسی ارشد راه و ترابری

مرجان جوادزاده

کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان

چکیده

تقاطع ها در شبکه معابر شهری دارای اهمیت فراوان و ویژه ای می باشند. بر اساس نتایج مطالعه شده در پیشینه تحقیق،بطور متوسط سی و پنج تا چهل درصد از افزایش زمان سفر در مرکز شهرها، ناشی از تاخیر به وجود آمده در تقاطعات است.به علت نبود پارکینگ های غیر حاشیه ای، پارک حاشیه ای افزایش یافته که منجر به کاهش عرض خیابان و در کل اخلال درسیستم ترافیک می شود. هدف این مقاله بررسی تاثیر پارک حاشیه ای بر میزان تاخیر تقاطعات می باشد. روش تحقیق دراین مقاله جمع آوری حجم جریان (تعداد وسا یل نقلیه) درتقاطع در ساعت اوج ترافیک و ورود اطلاعات برداشتی و تحلیلنتایج حاصله میباشد. در این مقاله یک تقاطع شهر تهران با استفاده از نرم افزار Vissim به عنوان محدوده مطالعاتی انتخاب شده است و برای بهسازی عملکرد ترافیکی این تقاطع دو استراتژی، حذف کامل پارک حاشیه ای و حذف بخشی از پارکحاشیه ای تعریف شد. نتایج این تحقیق نشان داد که پارک حاشیه ای موجب افزایش پارامتر زمان تاخیر و زمان سفر کل میشود، که بالا رفتن این پارامترها نشان دهنده کاهش روانی ترافیک و تلف شدن مقدار قابل توجهی مصرف سوخت و زمان میباشد. از نتایج مهم دی گر تحقیق می توان به این اشاره کرد که حذف بخشی از پارک حاشیه ای تفاوت محسوسی با حذفکامل پارک حاشیه ای دارا نمی باشد، فلذا برای بهبود عملکرد تقاطعات با توجه به کمبود پارکینگ های غیر خیابانی ، حذفبخشی از پارک حاشیه ای گزینه ی بهتر و اجرایی تری می باشد.

کلیدواژه ها

پارک حاشیه ای، Vissim، تاخیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.