تحلیل و مدلسازی خرید اینترنتی و حضوری و تاثیر آن بر رفتار سفر (مورد مطالعه: شهر اصفهان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC19_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین حق شناس

دکتری برنامه ریزی حمل ونقل، استادیار دانشکده حمل ونقل، دانشگاه صنعتی اصفهان

علیرضا حیقرانی

دکتری شهرسازی، استادیار دانشکده حمل ونقل، دانشگاه صنعتی اصفهان

ارشیا نجاتی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

هدف خرید یکی از مهمترین اهداف سفر مورد تقاضای روزانه شهروندان به شمار می رود که معمولا برای بررسی، آزمون،کسب اطلاعات و خرید (پرداخت) کالاها و خدمات مختلف انجام میشود. امروزه با رشد اینترنت و فراگیر شدن فرآیندخرید اینترنتی، رفتار سفر مرتبط با خرید دچار تغییرات گستردهای شده است. این شیوه ی خرید می تواند جایگزینخریدهای حضوری و رفت وآمدهای غیر ضروری شود. این مطالعه، به بررسی تاثیراتی که خرید اینترنتی و خرید حضوریمی تواند بر رفتار سفرهای خرید در زمینه تعداد سفر و طریقه ی سفر داشته باشد می پردازد. عوامل پیش بینی کننده رفتارخرید اینترنتی و حضوری در این پژوهش شامل: ویژگی های فردی و اقتصادی، تجربیات اینترنتی، معیارهای محیطساخته شده و نگرش ها است. برای بدست آوردن اطلاعات مورد نیاز، ۴۰۰ پرسشنامه به دو صورت حضوری و مجازی درشهر اصفهان، توزیع و جمع آوری گردید. برای تحلیل معیارهای محیط ساخته شده از جمله تراکم، تنوع و دسترسی ازنرم افزار ArcGIS ۱۰ و همچنین برای مدلسازی و تحلیل آماری مطالعه از روش معادلات ساختاری از نرم افزار AMOS ۲۴ استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش بیان می کند که نگرش افراد در رفتار خرید بر هر دو شیوه تاثیرگذار است اما محیط ساخته شده و تجربیات اینترنتی تنها بر خرید اینترنتی تاثیر می گذارند. ارتباط بین تعداد خرید اینترنتی و تعداد سفرهای خرید به صورت مستقیم می باشد و همچنین خرید اینترنتی باعث تغییر طریقه ی سفر وکاهش سهم استفاده از خودرو در سفرهای خرید نخواهد شد.

کلیدواژه ها

رفتار سفر خرید، خرید اینترنتی، خرید حضوری ، مدلسازی معادلات ساختاری ، محیط ساخته شده، نگرش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.