بررسی اثر بخشی فلیال تراپی بر پذیرش اجتماعی و عواطف مثبت و منفی دانش آموزان با اختلال یادگیری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و حقوق کودک در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: TCONF07_531
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده ملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان ، اصفهان

مینو طباطبائی

استادیار گروه علوم تربیتی و روانشناسی ، دانشگاه پیام نور، تهران ، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی فلیال تراپی بر پذیرش اجتماعی و عواطف مثبت و منفی دانش آموزان ۷ تا ۱۲ ساله با اختلالیادگیری است. از نظر هدف، پژوهش حاضر از نوع کاربردی میباشد. طرح پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمونبا گروه کنترل می باشد. جامعه پژوهش را تمام مادران دانش آموزان ۷ تا ۱۲ ساله با اختلال یادگیری استان کرمان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ تشکیل داد. نمونه پژوهش حاضر تعداد ۳۰ نفر از مادران دانش آموزان استان کرمان بود که به صورت در دسترس انتخاب شد و بهدوگروه آزمایشی (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵) نفر به صورت تصادفی تقسیم شد. تمامی آزمودنی ها (گروه های آزمایش و کنترل) پرسشنامه هایناتوانی یادگیری کلورادو ویلکات و همکاران (CLDQ) (۲۰۱۱)، پرسشنامه عاطفه مثبت و منفی (PANAS) (۱۹۸۸) و پرسشنامه پذیرش اجتماعی فورد و رابین (۱۹۷۰) را به عنوان پیش آزمون پر کردند. سپس افراد گروه آزمایش به منظور طی ۱۰ جلسه تحت آموزش فلیال تراپیقرار گرفتند. در این کار، گروه کنترل هیچ آموزشی را دریافت نکرد. پس از اتمام جلسات، اعضای گروه آزمایش و کنترل مورد پس آزمون قرارگرفتند. برای تحلیل دادهها از آمار توصیفی و آمار استنباطی به وسیله نرم افزار Spss ورژن ۲۶ استفاده شد. نتایج نشان داد فلیال تراپی بر پذیرش اجتماعی و عواطف مثبت و منفی دانش آموزان با اختلال یادگیری موثر است.

کلیدواژه ها

فلیال تراپی، پذیرش اجتماعی، عواطف مثبت و منفی، اختلال یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.