تاثیر تدریس مشارکتی بر کیفیت کار گروهی و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و حقوق کودک در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: TCONF07_260
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازیلا خطیب زنجانی

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور استان مرکزی

علیرضا حسامی فر

دانشجو کارشناسی ارشد، رشته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، دانشگاه پیام نور استان مرکزی

چکیده

روش تدریس، مجموعه فعالیت ها و مراحل تجربی است که برای نیل به هدفی معین انجام می شود و بهترین روش روشی است که باصرف کمترین مدت و با توجه به امکانات موجود، بیشترین بهره و نتیجه را عاید گرداند. روش تدریس مجموعه فعالیتهایی است که باتوجه به شرایط و امکانات موجود صورت می گیرد تا مساعدترین زمینه را برای پرورش و آموزش موثر و مطلوب فراهم سازد . یکی از روشهای تدریسی که امروزه مورد توجه نظام آموزشی و متخصصان است روش تدریس مشارکتی است. تدریس مشارکتی روشی است که درآن دانش آموزان به گروه های کوچک تقسیم می شوند و در درون هر گروه مطلبی مورد بحث وتبادل نظر قرار می گیرد، سپس گروه هایکوچک، جمع بندی خود را از مباحث تبادل نظر شده به کلاس ارائه می دهند . در پایان درس، معلم با طرح سوالات غنی سازی وترغیبدانش آموزان به تفکر وپاسخ گویی، تلاش می کند تا یادگیری آنان را عمیق تر سازد. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف «تاثیر تدریس مشارکتی بر کیفیت کار گروهی و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان» صورت گرفت. روش پژوهش حاضر از نوع مطالعه مروریاست. مطالب گرد آوری شده برگرفته از سایتهای پژوهشی مختلف فارسی و لاتین همچون اس آی دی، ساینس دایرکت، اسکوپوس،مگیران، گوگل اسکالر، پورتال علوم انسانی و پایان نامه های دانشگاهی می باشد. کلیدواژهای پژوهش حاضر عبارت بودند از: تعریف مفهومتدریس مشارکتی، ضرورت توجه به یادگیری مشارکتی، تاثیر یادگیری مشارکتی بر کیفیت کارگروهی، تعریف سرزندگی تحصیلی و تاثیریادگیری مشارکتی بر سرزندگی تحصیلی بود. پژوهشهای انجام گرفته شده نشان داده است تدریس معلمان به شیوه مشارکتی باعث بالارفتن کیفیت کار گروهی و نیز افزایش سرزندگی تحصیلی دانش آموزان می شود.

کلیدواژه ها

تدریس مشارکتی، کیفیت کار گروهی، سرزندگی تحصیلی، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.