بررسی اثربخشی بازی درمانی شناختی- رفتاری بر مسئولیت پذیری و اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان پسر دوره دوم ابتدایی شهر بردسکن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و حقوق کودک در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: TCONF07_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل مصلحی

کارشناسی ارشد روا نشناسی تربیتی، دانشگاه پیام نور، تربت حیدریه، ایران

نرجس خاتون ذبیحی حصاری

استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر از نوع پژوهش های نیمه آزمایشی (طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل) بود که با هدف بررسی اثربخشیبازی درمانی شناختی- رفتاری بر مسئولیت پذیری و اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان انجام شد.روش بررسی : جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان پسر دوره دوم ابتدایی شهر بردسکن بود که تعداد ۳۰ نفر از آنان به روشنمونه گیری تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. در این پژوهش جهت جمع آوری داده ها ازپرسشنامه مسئولیت پذیری گاف (۱۹۸۴) و پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی سولومون و راث بلوم (۱۹۸۹) استفاده گردید. پس از تشکیل گروه هاینمونه، مداخله درمانی (بازی درمانی) طی ۱۰ جلسه یک ساعته بر روی گروه آزمایش اجرا شد. پس از پایان دوره درمانی، از هر دو گروه پس آزمونگرفته شد و برای تحلیل داده ها از روش تحلیل کواریانس استفاده شد.یافته ها : نتایج نشان داد که بازی درمانی شناختی - رفتاری نقش موثری در کاهش اهمال کاری تحصیلی و افزایش مسئولیت پذیری دانش اموزان دارد.نتیجه گیری : در نتیجه توصیه می شود نتایج حاصل از این پژوهش در اختیار مدارس، مراکز مشاوره و مراکز نگهداری کودکان استثنایی قرارگیرد تا از نتایج آن در جهت بهبود وضعیت سلامت روان شناخت ی استفاده نمایند .

کلیدواژه ها

بازی درمانی شناختی، رفتاری، مسئولیت پذیری، اهمال کاری تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.