انسان و طبیعت با نگاهی بر مفهوم طبیعت شناختی فلسفی در برنامه درسی ملی و ارائه مدل مفهومی- تربیتی آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و حقوق کودک در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: TCONF07_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلماز فرامرزی گروسی

استادیار گروه علوم تربیتی- فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی

محمدرضا سرمدی

استاد گروه علوم تربیتی- فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

هدف: این مطالعه توانسته است ابعاد طبیعت را در ارتباط با انسان در برنامه درسی ملی، توسط معیارهای تربیتی اسلام وقرآن کریم مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.این نوشتار با استفاده از روش اسنادی- تحلیلی، معیارهای اصلی انسان و طبیعت را از برنامه درسی ملی،استنباط و برگزیده و بر اساس بنیادهای طبیعت شناختی مکتب اسلام، ارزیابی می کند و نتایج بدست آمدهرا در یک مدل مفهومی- تربیتی، طراحی کرده است. این مدل"مفهومی- تربیتی نتایج ذیل را ارائه می دهد: -طبیعت شناختی زمینه ساز خودشناسی و خداشناسی و مواجهه مسئولانه با طبیعت.– احترام به ارزش طبیعتدر خلقت و بهره مندی معقولانه از آن- توجه به اهمیت طبیعت در تحقق احتیاجات همه جانبه ی انسانی ولزوم پرورش حس طبیعت دوستی در دانش آموزان- آموزش و تربیت دانش آموزان حول موضوع طبیعتشناختی و فرهنگ پذیری در این رابطه.- آموزش در جهت آشنایی با نظرات مکاتب مختلف نسبت به طبیعتو مقایسه جایگاه آن در اسلام- آموزش و تربیت اخلاقی و معنوی درباره طبیعت به عنوان نعمت ارزشمندالهی و شکرگزاری در مقام استفاده صحیح از آن.در این مقاله مفهوم طبیعت با روش اسنادی - تحلیلی، در چهارچوب اصول طبیعت شناختی برنامه درسی ملی و با استنادبه اسلام و قرآن کریم، با هدف ارائه مدل مفهومی و تربیتی معیارهای واقعی طبیعت، مورد کاوش قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

بنیادهای طبیعت شناختی، برنامه درسی ملی، مدل مفهومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.