اهمیت سرمایه گذاری در بخش مکانیزاسیون کشاورزی و افزایش بهره وری محصولات جهت نیل به انقلاب سبز و کشاورزی هوشمند

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AGRISD07_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی میرزائی

دکتری برق، مربی فنی و حرفه ای مرکز هوراند، اداره فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی، هوراند، ایران

چکیده

< p> ماشین های کشاورزی و نیروی کار دو عامل مهم و هزینه بر در تولید محصولات کشاورزی می باشند، اعتقاد بر این است که در آینده نیروی کار کشاورزی بسیار کمیاب و پر هزینه خواهد شد و هزینه های تولید در این بخش افزایش خواهد یافت، با توجه به کهولت سن کشاورزان قدیمی و عدم علاقه کشاورزان جوان به دلیل سختی کار کشاورزی سنتی، بهترین گزینه برای فراگیر کردن کشاورزی ، سوقدادن کشاورزان جوان به سمت تکنولوژی و مکانیزاسیون و ایجاد بسترهای آن می باشد. درحال حاضر حرکت کلی کشورها به سمت توسعه و پیشرفت و نیل به استقلال، رابطه مستقیمی با تولیدات کشاورزی دارد و از طرفی بالا بردن سطح کمی و کیفی تولیدات بدون مکانیزه کردن کشاورزی امکان ندارد. بخش کشاورزی با توجه به سهم قابل ملاحظه اش در تولید ناخالص ملی و درآمدهای صادراتی ،دارای نقش اساسی در تعیین جهت و موقعیت کلی فرایند توسعه اقتصادی به خصوص در کشورهای جهان سوم میباشد. طبق بررسی‌های انجام شده، مکانیزاسیون کشاورزی باعث افزایش نهاده ها از طریق افزایش متوسط شدت کاشت و وسعت اراضی زیر کشت ، افزایش بهره وری نیزوی کار و بکارگیری آن ها در داخل و خارج از زمین کشاورزی می شود. مکانیزاسیون کشاورزی با انجام به موقع عملیات زراعی و کاهش هزینه های تولید، نقش موثری در افزایش درآمد و متعاقب آن، بهبود سطح اقتصادی و ارتقای سطح کیفی زیستی بهره برداران کشاورزی دارد. در این راستا، نقش دولت در توسعه زیرساختهای مکانیزاسیون از قبیل یکپارچه سازی، تسطیح ،زه کشی اراضی، اعطای وام کم بهره و اتخاذ تدابیر اندیشیده شده برای نهاده های کشاورزی بسیار مهم و کلیدی است .< /p>

کلیدواژه ها

مکانیزاسیون، کشاورزی، بهره وری، اقتصاد، اراضی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.