بررسی اهمیت و ارتباط یادگیری علوم پزشکی در حفظ سلامت پایدار جامعه از منظر قرآن و حدیث

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 122

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SQCGHMED09_038

تاریخ نمایه سازی: 21 خرداد 1402

چکیده مقاله:

یکی از مسائل مهم در فرهنگ اسلامی حیات انسان و حفظ سلامت جامعه بوده است. قرآن، خداوند را صاحب اصلی جسم و روح انسان معرفی کرده است. همچنین درمان بیمار را یک اصل می داند و برای کادر درمانی ارزش بالایی قائل است. لذا در این مقاله تلاش شده است طبق آیات قرآن و احادیث، توصیه و ترغیب به یادگیری علوم پزشکی داشته باشد و مقام ارزشمند کادر درمانی را در آموزه های دینی یادآور شود.روش شناسی:در این مطالعه مروری با استناد به آیات قرآن و احادیث که با جستجو در منابع و پایگاه های داده مختلف همچون Google Scholar، SID، NoorMags، Civilica و Iran doc انجام شده است.یافته ها:یادگیری علوم مرتبط با پزشکی و اهمیت آن در قالب آیات و احادیث ذکر شده است به طوری که این دیدگاه در چهار مقوله خلاصه می شود؛ ۱) تاکید بر اهمیت شفاعت که در آیه ۸۲ سوره نساء توصیه می کند به هنگام بیماری به پزشک مراجعه شود. ۲) احترام به جان انسان که در حدیثی پیامبر اسلام (ص) فرموده است: "نعم الطبب الذی یتداوی و یتداوی و یتعلم، و یعلم"، به معنای "پزشک خوب، کسی است که خود دارو بخورد، دیگران را درمان کند و به دیگران آموزش دهد". ۳) توصیه به پژوهش که در آیه ۴۳ سوره نحل به یادگیری سفارش می کند. ۴) حفظ سلامتی که در آیه ۱۹۵ سوره بقره به اهمیت حفظ سلامتی می پردازد.بحث و نتیجه گیری:درمان یکی از نیازهای اصلی هر جامعه است که در کشورهای اسلامی بر اساس ارزش های دینی و معنوی اهمیت دادن به نیازهای جامعه و کمک به هم نوع یکی از مسائل حیاتی این جوامع به حساب می آید. از این رو با توجه به تببین جایگاه پزشک، تاکید به ارزش های انسانی و حفظ سلامت پایدار در جامعه از منظر قرآن و احادیث، یادگیری علوم پزشکی کمکی شایانی در ثبات سلامت جامعه دارد.

نویسندگان

فاطمه رمضانی برسلانی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران . گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

محمدجواد خدابخشی

استادیار گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران