مدل پراکنش آلاینده ها با ترکیب منابع انتشار حمل و نقلی با استفاده از مدل IVE-ADMS برای راه ها و پایانه ها و مدل ICAO-ADMS برای فرودگاه ها – مطالعه موردی: کلانشهر تهران
محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 14، شماره: 3
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 204
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JTE-14-3_002
تاریخ نمایه سازی: 15 خرداد 1402
چکیده مقاله:
با توجه به اینکه سهم حمل و نقل در تولید و نشر آلاینده های هوا، از دیگر منابع انتشار در شهرها بیشتر است، لذا این موضوع، شناسایی دقیق این منابع انتشار را برای مدیران شهری حائز اهمیت کرده است. در این مقاله به مطالعه اثر ترکیبی انتشار منابع آلایندگی ناشی از حمل و نقل در مطالعه موردی بخشی از منطقه ۹ و قسمتی از منطقه ۲۱ کلانشهر تهران پرداخته می شود. بطوریکه فرودگاه مهرآباد بعنوان منبع انتشار حجمی، پایانه مسافربری بعنوان منبع انتشار سطحی و راه های این منطقه بعنوان منبع انتشار خطی در نظر گرفته شده اند. برای این مطالعه ابتدا ضرائب انتشار برای فرودگاه مهرآباد با استفاده از روش پیشنهادی ICAO بدست آمده است. برای مدلسازی پخش آلاینده ها در خیابان ها و پایانه غرب، ابتدا ضرائب انتشار با استفاده از مدل IVE بدست آمده است که این مدل برای ایران با چرخه رانندگی بدست آمده توسعه داده شده است. در ادامه با ضرائب انتشار بدست آمده برای فرودگاه، پایانه و راه های موردنظر، مدل پراکنش آلاینده ها با استفاده از سیستم مدلسازی پراکنش آلاینده های هوا (ADMS) بصورت ترکیب منابع انتشار بدست آمده است. در مجموع این مقاله با دو روش ترکیبی IVE-ADMS برای راه های و پایانه ها و نیز مدل ICAO-ADMS برای فرودگاه ها به مدلسازی می پردازد. نتایج نشان داد که نشر آلاینده SOX بصورت غالب در فرودگاه مهرآباد اتفاق افتاده است. همچنین نشر انواع آلاینده ها در محدوده مورد مطالعه و تاثیر ۲۴ ساعته آن بر مناطق اطراف با مختصات جغرافیایی آن نمایش داده شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدعلی تقی زاده
دانش آموخته دکتری مهندسی عمران – راه و تراربری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
غلامعلی شفابخش
استاد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
محمود احمدی نژاد
دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :