اولویت بندی روستاهای هدف گردشگری استان لرستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری در استان لرستان مدل ها و روش های توانمندسازی گردشگری (با محوریت استان لرستان)
  • کد COI اختصاصی: TEMPMODELS01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب حاجری

کارشناس ارشد آب و هواشناسی

مهران زند

دانشیار پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، پژوهشکده حفاظت خاک وآبخیزداری

مریم رحمتی

استادیار مدعو ژئومورفولوژی، گروه جغرافیا دانشگاه لرستان

بهمن میر

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری شهری

احمد نجفی اصل

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری و طراحی شهری

چکیده

گردشگری روستایی گامی اساسی در تجدید حیات روستاها و میراث طبیعی و فرهنگی – تاریخی آنهاست که ضمن اشتغال و درآمدزایی برای افراد روستایی می تواند به عنوان یک ابزار تولید اشتغال و توسعه اقتصادی در سطح منطقه تا حدودی در مسیر فقرزدایی روستایی کمک کند. از این رو برای گسترش آن باید برنامه ریزی ها، سیاست ها و راهبردهای خاص بکار گرفته شود. هدف این پژوهش اولویت بندی ۶ روستای هدف گردشگری استان لرستان با شاخص های اقتصادی، زیست محیطی و فرهنگی - اجتماعی است. جامعه آماری این پژوهش ۱۰ نفر از کارشناسان خبره اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان هستند. شاخص ها و نماگرها از منابع معتبر مربوطه دریافت شده است. به منظور سنجش پایایی همگنی متغیر های موردنظر در پرسشنامه طراحی شده، آزمون آلفای کرونباخ مورد استفاده قرار گرفت. آزمون فریدمن در محیط نرم افزار SPSS برای ارزیابی میزان تفاوت معناداری سوالات مطرح شده و اولویت بندی متغیرها اجرا شد. نتایج تحقیق نشان می دهد روستای گوشه شهنشاه، به لحاظ ابعاد اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی دارای رتبه یک و در اولویت اول و از نظر محیط زیستی در اولویت دوم برای تبدیل به روستای هدف گردشگری است، سپس روستاهای سنگتراشان و رباط نمکی در اولویت های دوم، سوم قرار می گیرند

کلیدواژه ها

اولویت بندی ، توانمندی ، روستا ، هدف گردشگری ، لرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.