ارزیابی برنامه مدیریت شرایط اضطراری در حوزه HSE-MS (مطالعه موردی: شرکت ساخت داشبورد خودرو (راستی کار البرز))
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 225
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_OHHP-6-2_015
تاریخ نمایه سازی: 8 خرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین مدیریت شرایط اضطراری در حوزه (HSE _ MS) در شرکت داشبورد سازی راستی کار البرز در استان قزوین میباشد.
روش: پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی و با رویکرد پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را کارکنان شاغل در شرکت راستی کار البرز تشکیل میدادند. با استفاده جدول کریس _ مورگان، ۱۶۹ نفر با بهره گیری از روش نمونه گیری طبقهای نسبی به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های ویژگی های جمعیت شناختی، پرسشنامه های محقق ساخته مدیریت شرایط اضطراری و مدیریت ایمنی، بهداشت و محیطزیست (HSE _ MS) استفاده شد که روایی آن ها توسط اساتید متخصص تایید شده، و پایایی پرسشنامه ها از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب ۰/۹۰ و ۰/۸۵ برآورد گردید. در تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی (شاخص های پراکندگی) و آمار استنباطی (همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی) به وسیله نرم افزار SPSS۱۸ استفاده شد.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد بین مولفه های سطح درک کارکنان از مدیریت شرایط اضطراری با مدیریت (HSE _ MS) رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد (۰/۱۹ r: و ۰/۰۰۱ p ≤) و همچنین ضریب رگرسیون برابر با ۰/۴۴ است.
نتیجه گیری: در پژوهش حاضر، توان پیشبینی کنندگی و تبیین ابعاد مدیریت (HSE _ MS) برای مولفه مدیریت شرایط اضطراری در شرکت انتخابی درحد متوسط است. ابعاد مدیریت (HSE _ MS) از سطح متوسط بالاتر است. با توجه به اهمیت مدیریت شرایط اضطراری در شرکت و نقش بسزای مدیریت ایمنی، بهداشت و محیطزیست در این زمینه پیشنهاد میشود برنامه هایی نظیر برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان ارائه گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی پورارجمند
Department of Health, Safety and Environmental Management, Faculty of Health, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
حامد محمدی
Department of Health, Safety and Environmental Management, Faculty of Health, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :