بررسی ماهیت و کارکرد نهادهای خود انتظام و بهبود ساختار آن در بازار سرمایه ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مدیریت، حسابداری، اقتصاد و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HMODIR07_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس شهسواری

چکیده

اوراق بهادار اسلامی ایران مصوب آذر ۱۸۳۴ مجلس شورای اسلامی ، در بند ۲ ماده ۱، در تعریف بورس اوراق بهادار آن را بازاری خود انتظام می داند که اوراق بهادار در آن توسط کارگزاران یا معامله گران طبق مقررات این قانون مورد داد و ستد قرار می گیرد. سپس قبل از تعریف تشکیل خود انتظام در بند ۵ ماده ۱ همین قانون ابتدا به ذکر مصادیقی از همین مفهوم می پردازد و در ادامه به طور صریح تشکل خود انتظام را تعریف می نماید همین طور ماده ۳ آیین نامه اجرایی قانون بازار اوراق بهادار، مصول ۱۸۳۳/۴/۸ هیئت وزیران در رابطه با تشکل خود انتظام اینگونه بیان داشته است که : بورس ها، کانون ها، بازارهای خارج از بورس و شرکت های سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، تشکل خود انتظام محسوب می شوند. مصادیق سایر تشکل های خود انتظام توسط شورا تعیین می شوند. درباره تعریف ارائه شده از اصطلاح خود انتظامی و حتی نسبت به جعل این اصطلاح که ترجمان وازه regulation-self است، گفته شده است که این جعل اصطلاح و متعاقبا تعریف ارائه شده از سوی قانونگذار ایران، به خوبی تبیین کننده ابعاد این اصطلاح نوظهور نیست و اینکه با کلیات نظام حقوقی ایران نامانوس است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.