بررسی میزان کیفی و اندازه فضای متخلخل توسط نمودار توزیع T۲ لاگ NMR در یکی از چاه های مخزن آسماری میدان نفتی اهواز

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهل و یکمین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI41_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رئوف بشیری

گروه زمینشناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

اکبر حیدری

گروه زمینشناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

بهمن سلیمانی

گروه زمینشناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

علی کدخدایی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

با پیشرفت های صورت گرفته در دستگاه های لاگ گیری تلاش هایی برای تخمین اندازه تخلخل به صورت مستقیم به وسیله نمودارهای گران قیمتی مانند NMR انجام شد. داده های حاصل از نمودار NMR به علت دقت بالا به عنوان یک منبع پراستفاده برای تخمین اندازه تخلخل مورد استفاده قرارگرفته است . یکی از پارامترهای مهمی که در NMR اندازه گیری می شود نمودار توزیع T۲ است . مخازن هیدروکربنی به خصوص نوع کربناته به دلیل اثر دیاژنز از نظر اندازه تخلخل بسیار متفاوت می باشند. از آنجایی که توزیع اندازه تخلخل در سنگ مخزن از کنترل کننده های اساسی حرکت سیال در فضای متخلخل است ، از این روی تعیین اندازه تخلخل نقش اساسی در ویژگی های پتروفیزیکی ، بهینه سازی تعداد چاه ها در یک میدان و پیش بینی هیدروکربن قابل بازیافت دارد. در این مقاله اندازه تخلخل در سازند مختلط کربناته -آواری آسماری با استفاده از لاگ توزیع T۲ بررسی شد. پس از تشخیص اندازه تخلخل با استفاده از لاگ توزیع T۲، به منظور اعتبارسنجی از اندازه تخلخل بدست آمده از نمودار توزیع T۲ از مقاطع نازک میکروسکپی نیز استفاده شده است .

کلیدواژه ها

اندازه تخلخل ، نمودارتوزیع T۲، لاگNMR، مخزن نفتی آسماری ، فروافتادگی دزفول.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.