تاثیر تمرینات تناوبی طولانی مدت بر بیان Mafa در بافت پانکراس رت های دیابتی شده توسط تزریق نیکوتین آمید - STZ

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: ICSPORT07_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 324
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کوهزادی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی واحدسمنان دانشگاه آزاد اسلامی سمنان ایران

محمد رشیدی

گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد سمنان، دانشگاه ازاد اسلامی سمنان ایران

چکیده

مقدمه و هدف: شیوع دیابت نوع۲ در طول دو دهه اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در دیابت نوع ۲، پانکراس انسولین تولید می کند که اما مقدار آن ناکافی است و یا بدن نسبت به آن مقاوم ست و توانایی استفاده از آن را ندارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ایر تمرینات تناوبی بر بیان Mafa در بافت پانکراس، گلوکز، انسولین و عملکرد سلول های بتا در رت های دیابتی نوع ۲ انجام گرفت. مواد و روش ها: نمونه آماری را ۱۴ رت نر ویستار ۱۰ هفته ای در دامنه وزن ۱۰ ±۲۲۰ گرم تشکیل می دهند. رت های مورد مطالعه بواسطه تزریق درون صفاقی نیکوتین آمید و STZ دیابتی نوع ۲ شدند به شیوه تصادفی به گروه های تناوبی ۱۲ هفته، ۵ جلسه در هفته، n=۷ و کنترل n=۷ تقسیم شدند. سطوح ناشتایی گلوکز، انسولین، عملکرد سلول های بتا و بیان Mafa در بافت پانکراس دو گروه بعد از آخرین جلسه تمرینی اندازه گیری و توسط آزمونی تی مستقل بین دو گروه مقایسه شدند. نایج: افزایش بیان Mafa متعاقب تمرینات تناوبی از یافته دهای اصلی مطالعه حاضر بود. به عبارتی، ۱۲ هفته تمرین تناوبی به تعداد ۵ جلسه در هفته به افزایش بیان Mafa در بافت پانکراس رت های دیابتی نوع ۲ شد. این بهبود همچنین با افزایش انسولین سرم، عملکرد سلول های بتا و کاهش سطوح گلوکز ناشتا در رت های مورد مطالعه همراه بود. نتیجه گیری: با توجه به یافته های مطالعه حاضر، افزایش سطوح انسولین سرم و عملکرد سلول های بتا را شاید بتوان به افزایش بیان Mafa در بافت پانکراس در پاسخ به تمرینات تناوبی نسبت داد.

کلیدواژه ها

تمرین تناوبی ، دیابت نوع ۲، پانکراس، بیان Mafa

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.