مطالعه تنوع اکتینوباکترهای قابل کشت در غار سهولان مهاباد و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی جدایه ها
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 190
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-13-49_006
تاریخ نمایه سازی: 6 خرداد 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: غارها محیطهای الیگوتروف و تاریکی هستند که کمتر مطالعه شده و میتوانند محیط های مناسبی از نظر منبع سویه های امیدوارکننده در زیست فناوری باشند. غار سهولان یک غار با ساختار دولومیتی در ۴۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهاباد است. هدف این پژوهش بررسی تنوع اکتینوباکترهای قابل کشت در این غار و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی آنها بوده است.
مواد و روش ها: در این پروژه، نمونه های مختلف از خاک، آب، کف، دیوار و سقف غار و همچنین بی مهرگان غار سهولان بهمنظور جداسازی اکتینوباکترها جمع آوری شد. برای تسهیل جداسازی، نمونه های جمعآوری شده تحت سه پیش تیمار (سانتریفیوژ کردن، خشک کردن و گذاشتن در مایکروویو) و یک تیمار آنتی بیوتیکی قرار گرفت و نمونهها در ده محیط جداسازی متفاوت کشت شد. همچنین جدایه ها از نظر تولید مواد ضدمیکروبی علیه ده باکتری و قارچ غربال شدند.
یافته ها: از ۱۳ نمونه بهدست آمده از غار سهولان ۸ ا کتینوباکتر شامل جنس های Streptomyces، Micromonospora وLysinibacter جدا شدند. سویه ویژه Lysinibacter sp. UTMC ۳۶۰۶ ، ۳/۹۹ % شباهت به Lysinibacter cavernae، داشته است که در سال ۲۰۱۵ بهعنوان گونه جدید از یک غار در چین جدا شده است. از ۸ جدایه بهدست آمده از ۸ جدایه اکتینوباکتریایی حاصل از غار سهولان هامپوئیل ۵ جدایه دارای فعالیت ضدمیکروبی بودند که از این میان ۳ جدایه متعلقبه جنس Streptomyces و ۲ جدایه متعلقبه جنس Micromonospora بوده است. ۳ جدایه علیه Staphylococcus aureus و Micrococcus luteus فعالیت داشتند. یک جدایه علیه Escherichia coli TolC فعالیت داشت. فعالیت ضدمیکروبی علیه سویه Bacillus subtilis UTMC۱۴۶۴ در ۱ جدایه دیده شد. ۳ جدایه نیز فعالیت علیه Candida albicans UTMC۵۰۵۵ نشان دادند. جدایه Micromonospora sp. UTMC۳۳۲۲ بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را علیه S. aureus ،M. luteus و C. albicans فعالیت نشان داد.
نتیجه گیری: مقایسه نتایج بهدست آمده با نتایج مطالعههای دیگر انجام شده در مورد غارهای ایران نشان میدهد که غارها محیط های ارزشمندی برای مطالعههای تنوع زیستی و جداسازی اکتینوباکترها هستند، ولی غارهای بکر بیشتر ترجیح داده می شود. تنوع اکتینوباکتریایی در غار سهولان نسبت غار هامپوئیل کمتر بوده، ولی فعالیت زیستی جدایهها بیشتر بوده است. مطالعه بر غارهای توریستی مانند غار سهولان میتواند موضوع مناسبی برای بررسی تاثیر انسان و توریسم بر تنوع زیستی غارها باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مقصود کفشنوچی
Department of Microbiology, Maragheh Branch, Islamic Azad University, Maragheh, Iran
جواد حامدی
Department of Microbial Biotechnology, School of Biology and Center of Excellence in Phylogeny of Living Organisms, College of Science, University of Tehran, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :