قضاوت حرفه ای با رویکرد اخلاقی: بهبود کیفیت حسابرسی و کاهش حق الزحمه حسابرس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مدیریت، روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPHCONF07_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد احمدی

استادیار،گروه حسابداری،دانشکده حسابداری و مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی،واحدبیرجند

سهیل صیادی لطف آبادی

دانشجو دکترا،گروه حسابداری،دانشکده حسابداری و مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی،واحدبیرجند

چکیده

صورت های مالی بخش عمده ای از اطلاعات مورد نیاز سرمایه گذاران و اعتباردهندگان یک شرکت را تامین می کند. بر اساس چنین سطح اعتمادی به صورت های مالی، نقش حسابرسان نیز حیاتی است. حسابرسی صورت های مالی امری ضروری است، زیرا صورت های مالی حسابرسی شده می تواند این اطمینان را برای سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان فراهم کند که اطلاعاتی معتبر و قابل اتکا در اختیار آنها قرار می گیرد. بنابراین حسابرسی صورت های مالی می تواند ارزش افزوده اقتصادی را برای یک شرکت به وجود بیاورد . اهمیت قضاوت حسابرس به لحاظ حمایت از منافع افرادی است که بر قضاوت حسابرس اتکا می کنند، و تحت تاثیر آن قرار می گیرند. اعتماد و اعتقاد مردم به حسابرسی تابع یک رشته ویژگی های حسابرس همچون ارزش های والای انسانی، صلاحیت اخلاقی و استعداد های طبیعی است. حسابرسی از آن جهت یکی از درگیرترین حرفه ها، با مسائل و تهدیدات اخلاقی است که حفظ منافع گروه های مختلف، در محوریت اصلی وظایف آن قرار دارد. بدیهی است که حرفه ای با این سطح از حساسیت در برخورد با منافع دیگران، تحت تاثیر تهدیدات اخلاقی بیشتر، نسبت به سایر حرفه ها قرار دارد. حق الزحمه خدمات حسابرسی شرط ضروری برای اطمینان نسبت به کیفیت حسابرسی است. اگر چه حق الزحمه بیشتر حسابرسی همیشه بیانگر هزینه حسابرسی با کیفیت بالاتر نیست اما، علاوه بر داشتن کیفیت حسابرسی مناسب، موسسات حسابرسی هزینه استانداردی را برای انجام کار خود در نظر می گیرند که به طور طبیعی حق الزحمه دریافتی آنها بیشتر از این هزینه هاست. با توجه به اهمیت موضوع، مقاله حاضر، به بحث در راستای اهمیت و جایگاه اخلاق در حرفه حسابرسی و تاثیر آن در حق الزحمه حسابرسی می پردازد.

کلیدواژه ها

قضاوت حرفه ای، رویکرد اخلاقی، کیفیت حسابرسی و حق الزحمه حسابرس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.