بررسی تاثیر سیاست سود تقسیمی بر رابطه بین هزینه تحقیق و توسعه و کارایی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در شرایط محدودیت مالی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME10_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی مولودیان

استادیار، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

یاسمن کلاته

کارشناس ارشد، گروه حسابداری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

صدیقه کامران راد

استادیار، گروه حسابداری، دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

سیدحسام وقفی

استادیار، گروه حسابداری، دانشگاه پیام نور، دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری، تهران، ایران

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی تاثیر سیاست سود تقسیمی بر رابطه بین هزینه تحقیق و توسعه و کارایی شرکتهای پذیرفته شدهدر بورس اوراق بهادار تهران در شرایط محدودیت مالی میپردازد. جامعه آماری پژوهش شرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار تهران بوده که با استفاده از روش نمونه گیری حذف سیستماتیک، ۱۲۶ شرکت به عنوان نمونه پژوهشانتخاب شده و در دوره زمانی ۱۰ ساله بین سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمونفرضیه ها نشان داد که بین هزینه تحقیق و توسعه و کارایی شرکتها رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد. ولی، سیاست تقسیمسود بر رابطه هزینه تحقیق و توسعه و کارایی شرکت تاثیر ندارد. اما، محدودیت مالی بر رابطه بین هزینه تحقیق و توسعه وکارایی شرکت تاثیر معکوس دارد. همچنین، محدودیت مالی بر نقش تعدیلگر سیاست تقسیم سود در رابطه هزینه تحقیقو توسعه با کارایی شرکت تاثیر معناداری دارد. شرکتهای دارای محدودیت مالی با سیاست پرداخت سود سهام نسبت بهشرکتهایی که سیاست پرداخت سود سهام ندارد، تاثیر هزینه تحقیق و توسعه بر کارایی شرکت بیشتر است.

کلیدواژه ها

هزینه تحقیق و توسعه، کارایی شرکت، سیاست سود تقسیمی، محدودیت مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.