مقدمه ای بر روش های تامین مالی و ارائه الگوی AHP برای تصمیم گیری در مورد افزایش سرمایه: مطالعه موردی در شرکت تولیدی آرین ماهتاب گستر، اولینشرکت خصوصی فعال در زمینه تولید برق

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME10_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد بلوریان

معاون مالی شرکت آرین ماهتاب گستر

علیرضا اورنگیان

کارشناس مالی و حسابداری مدیریت شرکت آرین ماهتاب گستر

چکیده

در این پژوهش ابتدا مروری بر روش های تامین مالی روز دنیا از جمله انتشار سهام، آورده نقدی، اوراق قرضه، سود انباشته،وام بانکی، فروش دارایی ها، اجاره و اجاره به شرط تملیک، قبض انبار، حمایت دولتی، صندوق های سرمایه گذاریجسورانه، دادن حق امتیاز، تامین مالی جمعی، سرمایه گذاری نجات بخش، تامین مالی میانه، اوراق تبعی، اوراق مشارکت،مشارکت خاموش، اوراق بدهی قابل تبدیل، تنزیل اسناد دریافتنی، عرضه خصوصی، قرارداد های آتی و صکوک انجامشده و مزایا و معایب هرکدام مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. سپس طرح های مختلف تامین مالی امکان سنجی شدهو الزامات استفاده از روش های ممکن در ایران بیان شده است. نهایتا در تلاشی برای رتبه بندی و تعیین اولویت روش هادر تصمیم گیری در مورد افزایش سرمایه شرکت تولیدی آرین ماهتاب گستر، برای نخستین بار در گزارش افزایش سرمایه،از روش AHP برای شاخص سازی و ارائه بهترین گزینه برای تامین مالی استفاده شده است. معیار های امتیازدهی قابلیتانجام در آینده نزدیک، سرعت انجام، ایجاد سپر مالیاتی، اصلاح ساختار سرمایه، تاثیر در تغییر مالکیت شرکت، هزینهسرمایه، هزینه اجرایی، ایجاد اهرم مالی و تامین نقدینگی مناسب و روش های ممکن، فاکتورینگ، انتشار سهام، آوردهنقدی سهامداران، وام بانکی، فروش دارایی ها، اوراق مشارکت و صکوک می باشند. نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهد تامین مالی از طریق آورده نقدی سهامداران بهترین روش تامین مالی بوده و پس از آن به ترتیب فاکتورینگ، فروشدارایی ها، وام بانکی، انتشار سهام، صکوک و اوراق مشارکت بیشترین مطلوبیت را برای شرکت ایجاد می کنند.

کلیدواژه ها

تامین مالی، افزایش سرمایه، AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.