اثرات متقابل سالیسیلیک اسید و پلیمر سوپر جاذب بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه ماش (Vigna radiata Wilczek) تحت رژیم های مختلف رطوبتی
محل انتشار: مجله تحقیقات آب و خاک ایران، دوره: 50، شماره: 5
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 522
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJSWR-50-5_013
تاریخ نمایه سازی: 3 خرداد 1402
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثرات سالیسیلیکاسید و پلیمر سوپر جاذب بر عملکرد و اجزای عملکرد ماش تحت رژیم های مختلف رطوبتی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشگاه رازی اجرا گردید. تیمارها شامل تنش رطوبتی در سه سطح (رطوبت خاک معادل ۳۰، ۶۰ و ۱۰۰ درصد ظرفیت زراعی)، سوپر جاذب در سه سطح (۰، ۳/۰ و ۵/۰ درصد وزنی) و سالیسیلیکاسید در چهار سطح (۰، ۲۵۰، ۵۰۰ و ۷۵۰ میکرومولار) بودند. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد دانه (۷/۲۰ گرم در بوته)، عملکرد بیولوژیک (۴/۵۱ گرم در بوته) و تعداد دانه در بوته (۱/۷۹) در تیمار رطوبت کامل ظرفیت زراعی و کاربرد ۳/۰ درصد سوپر جاذب و ۷۵۰ میکرومولار سالیسیلیکاسید و کمترین مقادیر نیز (به ترتیب ۱۳/۰ و ۵/۷ گرم در بوته و ۱۶/۲ دانه) در تیمار ۳۰ درصد ظرفیت زراعی و بدون کاربرد سوپر جاذب و سالیسیلیکاسید حاصل گردید. بطورکلی، غلظت ۵۰۰ میکرومولار سالیسیلیکاسید و ۳/۰ درصد سوپر جاذب، توانست اثر تنش شدید رطوبتی بر عملکرد و اجزای عملکرد ماش را کاهش دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا بالی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه رازی
علی اشرف امیری نژاد
استادیار گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه رازی
مختار قبادی
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :