سنتز ذرات اکسید اسپینل منگنز-کبالت(MCO) و بررسی اثر افزودن عناصر مس و ساماریوم بر ساختار کریستالی آن برای استفاده در پیل سوختی اکسید جامد(SOFC)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 81

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NANOENERTECH07_028

تاریخ نمایه سازی: 2 خرداد 1402

چکیده مقاله:

یکی از مهمترین هدف های صنعت خودروسازی بهبود بهره وری و عملکرد سرعت وسایل نقلیه با درصد بسیار کمتری از تولید گازهای گلخانه ای مضر است. بنابراین بهبود عملکرد و افزایش راندمان پیل سوختی نقش مهمی در صنعت خودرو دارد. بدین منظور برای افزایش هدایت الکتریکی و چسبندگی پوشش های محافظ بر روی اتصال دهنده های پیل سوختی اکسید جامد SOFC، می توان عناصر واسطه به اکسید اسپینل منگنز-کبالت MCO افزود. در این مقاله، ذرات پودرهای اسپینل با ترکیب(x=۰, x=۰.۰۵, x=۰.۱) SmxCu۰.۲(Mn,Co)۳-xO۴ روش سل-ژل بر پایه ی شیوه ی پچینی سنتز شد. منگنز-کبالت MCO اصلاح شده می تواند در برابر تبخیر و مهاجرت گونه های حاوی کروم از سطح اتصال دهنده ها جلوگیری کند و از مسمومیت گاز کروم در پیل سوختی اکسید جامد مانع شود. فاز و ریزساختار نانوذرات به ترتیب به وسیله آزمون پراش اشعه ی ایکس XRD و میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی FE-SEM مجهز به طیف سنجی تفرق انرژی EDS بررسی شد که نشان میدهد یک فاز خالص با ساختار اسپینل است.

کلیدواژه ها:

سل-ژل ، مس ، ساماریوم ، سلول سوختی اکسید جامد(SOFC) ، اسپینل

نویسندگان

هادی جسور آلماچوان

گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده مهندسی، دانشگاه کاشان، ایران

هادی غفاری

گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده مهندسی، دانشگاه کاشان، ایران

حمیدرضا فرنوش

گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده مهندسی، دانشگاه کاشان، ایران