ارزیابی بقاو رشدو مقادیر پروفایل اسیدهای چرب مخصوصا PUFA در Artemia franciscana تغذیه شده با پودر جلبک اسپیرولینا در شرایط آزمایشگاهی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 269

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISCONF04_085

تاریخ نمایه سازی: 2 خرداد 1402

چکیده مقاله:

پرورش موفقیت آمیز مراحل لاروی موجودات آبزی چالشی برای علاقه مندان و هدف و ابزاری برای بوم شناسانآبزی و لازمه موفقیت آبزی پروری است. ناپلی های آرتمیا به طور گسترده درگونه های دریایی کشت شده استفادهمیشود. هدف این مطالعه بررسی اثر تغذیه با پودر جلبک اسپیرولینا در پروفایل اسیدهای چرب مخصوصا ارزیابیمقادیر PUFA و میزان رشد و بقا به خاطر استفاده از پودر ریز جلبک spirulina می باشد.محتوای بالایاسیدهای چرب ضروری در برخی از ریزجلبک ها، آنها را به رژیم غذایی عالی برای افزایش محتوای اسیدهای چربآرتمیا به عنوان غذای زنده تبدیل کرده است و چون که جیره ریز جلبک ها تاثیر معنی داری بر پروفایل اسیدهایچرب داشتند و کشف شده است که اسپیرولینا دارای مقادیر قابل توجهی PUFA می باشد بنابراین این مطالعه بهمدت ۱۵ روز در مقایسه با تغذیه با جلبک دونالیلا و مخمر در آزمایشگاه برای کشت آرتمیای غنی شده با اسپیرولیناو مخمر طراحی شد و پس از آنالیز اسیدهای چرب نتایج نشان داد که تغذیه با پودر ریز جلبک اسپیرولینا بر بقا ورشد آرتمیا فرانسیسکانا تاثیر معنی داری داشته وباعث افزایش ۳برابری مقادیر PUFA شد که تائیدی بر تاثیررژیم های غذایی ریزجلبکی در افزایش پروفایل اسیدهای چرب در آرتمیا می باشد.

نویسندگان

رضا روشندل

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست فناوری دریا دانشگاه ارومیه

رامین مناف فر

دانشیار دانشکده منابع طبیعی

سعید مشکینی

دانشیار دانشکده دامپزشکی