تاثیر تکتونیک نمک کورده بر تغییرات دیاژنزی سازندهای سروک و ایلام در تاقدیس کورده (فارس، زاگرس)
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EKTESHAF-1397-159_008
تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1402
چکیده مقاله:
جهت بررسی تاثیر بالاآمدگی تمک بر عملکرد فرایندهای دیاژنزی در سازندهای سروک و ایلام در تاقدیس کورده سه برش در نزدیکی گنبد برداشت و مورد مطالعه قرار گرفتهاست. سازند سروک در این سه برش دارای ضخامتهای ۲۵ (دولومیت، نزدیک به گنبد)، ۹۰ و ۱۸۵متر (سنگ آهک، دورتر از گنبد) است و سازند ایلام دارای ضخامتی برابر با ۲۵(دولومیت، نزدیک به گنبد نمکی) و ۲۰ متر در دو برش (سنگ آهک، دورتر از گنبد نمکی) است. فرایندهای دیاژنزی تاثیرگذار بر این سازندها شامل میکریتیشدن، نئومورفیسم، انحلال، فشردگی، شکستگی، جانشینی (سیلیسی شدن، دولومیتیشدن، هماتیتیشدن و پیریتیشدن) و سیمانیشدن(سیمان هم بعد، دروزی، بلوکی، رورشدی هممحور و حاشیهای همضخامت) می باشد که فرایندهای میکریتی شدن، نئوموفیسم، انحلال، فشردگی، شکستگی و پر شدگی، سیمانی شدن، سیلیسی شدن و دولومیتی شدن با نزدیک شدن به سمت گنبد نمکی تحت تاثیرآن قرار گرفته اند و با تغییراتی مانند کاهش میکریتی شدن، نئوموفیسم و پیریتی شدن و افزایش فشردگی، شکستگی و پرشدگی، سیلیسی شدن، دولومیتی شدن، هماتیتی شدن و سیمانی شدن همراه است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا پیریایی
مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران
حسین اصیلیان
مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :