مدلسازی سه بعدی تراکم شکستگی ها با استفاده از اطلاعات نشانگرهای لرزه ای سه بعدی و نمودارهای تصویرگر در یکی از میادین نفتی ایران
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 111
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EKTESHAF-1398-164_010
تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1402
چکیده مقاله:
یکی از اهداف در مطالعات مخزنی، شناسایی مناطق با تراکم شکستگی بالا جهت حفاری چاه های تولیدی جدید می باشد. بطور کلی شناسایی نقاطی که احتمال وقوع شکستگی در آنها بیشتر است از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا وجود شکستگی نفوذ پذیری (تراوایی) سنگ مخزن را افزایش داده و حرکت سیال را در محیط متخلخل تسهیل می نماید که در نتیجه آن تولید از چاه با افت فشار کمتری صورت می پذیرد. دراین پروژه سعی شده است تا تراکم شکستگی حاصل از تفسیر نمودارهای تصویرگر(FMS)۱در چاه ها, مورد مدل سازی سه بعدی قرار گیرد. از انجا که اطلاعات و داده های تراکم شکستگی فقط در مکان چاه ها موجود می باشد لذا به منظور توزیع سه بعدی تراکم شکستگی از نشانگر لرزه ایی انت- تراکینگ۲ به عنوان داده کمکی در فرایند مدل سازی در نقاط دیگر مخزن استفاده شده است. با استفاده از الگوریتم زمین آماری روش شبیه سازی گوسی پی در پی( (SGS ۳مدل سه بعدی تراکم شکستگی در میدان بدست می آید. میدان مورد مطالعه یکی از میادین شمال شرق کشور میباشد و مخزن هدف در این مطالعه سازند مزدوران می باشد.
نتیجه این مطالعه به منظور تعیین هرچه بهتر مکان حفاری چاه های تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد. بدین ترتیب که نقاط با تراکم شکستگی بالا مکان های مناسب تری برای حرکت سیال در محیط متخلخل بوده و لذا چاه های حفاری شده در این نقاط از لحاظ تولید هیدروکربور وضعیت به مراتب بهتری نسبت به نقاط با تراکم شکستگی پایین خواهند داشت .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :