تاثیر شبکه های اجتماعی و فضای مجازی بر روابط اعضای خانواده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در مدیریت، روانشناسی و آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: PFCONF07_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جابر عزیزی

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی ،امام جمعه شهرستان بیله سوار

نسرین اختیاری

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد واحد اردبیل

چکیده

امروزه شاهد بروز عصری هستیم که به مدد تکنولوژی، فضای مجازی و اینترنت در سطحی گسترده با فضای واقعی به رقابت برخواسته و با توجه به استقبال شدید نسل جوان در ورود به این دنیای مبهم و جذاب، اهمیت و میزان حضور نوع دیگری از زیستن که به زندگی دوم شهرت یافته روز به روز گسترده تر می شود. با ورود وسایل و تکنولوژی های جدید به خانه ها والدین و فرزندان ساعت های متمادی در کنار یکدیگر می نشینند بدون آنکه حرفی برای گفتن داشته باشند دیگر کمتر خانواده هایی را می توان یافت که اعضای آن دور هم بنشینند و درباره موضوعات مختلف با هم گفتگو کنند و نظرات همدیگر را درباره موضوعات مختلف جویا شوند .استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی در محیط خانواده با کاهش سطح ارتباطات عاطفی ،میزان گفتگو در خانواده را حتی از ۱۵ دقیقه در روز هم کمتر کرده است ضمن اینکه استفاده نادرست این امکانات باعث از بین رفتن بسیاری از حریم ها در خانواده ها شده و حتی در مواردی منجر به بروز اختلاف تا سر حد طلاق و جدایی نیز شده است ارتباط گرفتن هریک از زوجین با افراد غریبه و حتی افرادی از جنس مخالف در دوستان و آشنایان منجر به کاهش سطح اعتماد در بین آنها می شود و با کاهش سطح اعتماد در خانواده ، آرامش خدشه دار می شود و در نهایت نهاد خانواده آسیب جدی می بیند.هدف این پژوهش، بررسی فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی بر هویت نوجوانان و جوانان و روابط خانواده می باشد.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی ، فضای مجازی ، روابط اعضای خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.