بررسی تاثیر کریتیوکامنز در روند تولید محتوا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین حسابداری، مدیریت و علوم انسانی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MANACC10_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید التماسی

استادیار گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه تهران

امیرحسین بهشریان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اطلاعات دانشگاه تهران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر شناخت مجوزهای کریتیوکامنز و همچنین بررسی تاثیرات مجوزهای کریتیوکامنز بر روند تولید محتوا می باشد. در این مقاله از روش مطالعاتی اسنادی و مراجعه به کتب و نشریات و سایت های علمی مرتبط و همچنین یادداشت برداری و فیش برداری، برای رسیدن به نتیجه تحقیق بهره گرفته شده است. دسترسی به منابع اطلاعاتی و محتوای تولید شده همواره یکی از چالش ها و موانع در زمینه حقوق مالکیت فکریبه شمار می آید، بر همین اساس شش مجوز کریتیوکامنز با انعطاف، قوانین و اختیارات مربوطه بسته به شرایط مختلف فرایند دسترسی و بهره گیری از منابع اطلاعاتی و محتوا را با در نظر گرفتن حقوق خالق اثر و کاربرفراهم می کند. نتیجه چنین فرایندی، افزایش سطح دسترسی، اطمینان و امنیت در تولید و بهره گیری از اطلاعات و محتوا، همچنین تشویق به تولید اطلاعات و محتوا در بین جامعه می باشد.

کلیدواژه ها

کریتیوکامنز، تولید محتوا، اطلاعات، حقوق مالکیت فکری، دسترسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.