بررسی استقلال عملکردی و فعالیت ورزشی در سالمندان و پیامدهای سالخوردگی جمعیت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: NRSSPE07_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه جانباز

فوق لیسانس اقلیم در برنامه ریزی شهری

چکیده

بهبود شرایط زندگی، افزایش طول عمر و امید به زندگی منجر به ازدیاد تعداد سالمندان در جوامع مختلف شده است. این پدیده به اهمیت ارتقای سلامت و کیفیت زندگی می افزاید. افزایش جمعیت سالمندان یکی از مهمترین چالشهای اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی به ویژه برای ارائه کنندگان خدمات بهداشتی و درمانی، اعضای خانواده و جامعه در قرن بیست ویکم به شمار می رود.سالمندشدن بخش زیادی از جمعیت ایران در آیندهای نزدیک واقعیتی انکارناپذیر است. طبق سرشماری نفوس سال ۱۳۹۵ در ایران، حدود ۹/۲۸ درصد کل جمعیت کشور را سالمندان بالای ۶۰ سال تشکیل میدهند. آنچه در این مقاله مورد تاکید واقع شده است شناسایی نقش مدیریت ورزش کشور در اتخاذ یک اراده جدی برای تحقق "ورزش سازماندار و رسمی سالمندی" بوده که موجب ترغیب و رویکرد سالمندان به سوی تمرین و ورزش منظم شود تا در آیندهای نهچندان دور، جامعه سالمندان سالم، شاداب با حداقل هزینه های درمانی، سایر چالشها و تهدیدات اجتناب ناپذیر آن پیش رو داشته باشیم . پیشبینی میشود که درصد سالمندان ایران تا سال ۱۴۰۴، به ۱۰ و تا سال ۱۴۲۹ به بیش از ۳۰ درصد بافت جمعیتی برسد. بنابراین در سال ۱۴۲۹ درصد جمعیت سالمندان ایران از میانگین جهانی ۲۲) درصد) و آسیایی ۲۴) درصد) بیشتر خواهد شد . بنابراین توجه به بهداشت جسم و روان افراد مسن و ایجاد سازگاریهای لازم برای ارائه خدمات متناسب با شرایط این افراد بیش از پیش ضرورت مییابد. فرضیات این پژوهش بر مبنای ارتیاط میان سابقه فعالیت و ورزش افراد با میزان استقلال، سلامت، عدم نیاز به دارو و تجهیزات نگهداری، حفظ روحیه و ارتباطات اجتماعی درسنین بالای ۶۰ سال پیمایش شد. به سبب ارزش اثبات شدهای که ورزش با کیفیت وضعیت افراد در سالمندی دارد، همچنین ارتباط ورزش اصولی ویژه سالمندی با ایجاد انگیزه و رویکرد سالمندان به ورزش منظم، نیز بررسی شد.

کلیدواژه ها

استقلال سالمند، ورزش سازمان دار سالمندی، پیامد سالخوردگی جمعیت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.