تاثیر مکمل ویتامین D بر افزایش فعالیت استئوبلاستیک استخوان در سربازان وظیفه در طول دوره آموزشی نظامی
محل انتشار: فصلنامه علوم مراقبتی نظامی، دوره: 9، شماره: 2
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 279
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCS-9-2_002
تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: علیرغم اهمیت زیاد سلامت استخوانها در دوره آموزشی نیروهای وظیفه، همچنان تحقیقات موجود در این مورد محدود و ناکافی است.
هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مکمل ویتامین D بر افزایش فعالیت استئوبلاستیک استخوان در سربازان وظیفه در طول دوره آموزشی نظامی در یکی از پادگان های آموزشی نظامی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در شهر تهران در سال ۱۴۰۰ انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه نیمه تجربی از نوع بررسی قبل و بعد (Before-and-After Study) بر روی ۶۰ سرباز انجام شد که به صورت تصادفی به دو گروه ۳۰ نفره، شامل گروه مداخله و گروه کنترل تقسیم شدند. در ابتدای دوره آموزشی، به سربازان گروه مداخله مکمل خوراکی تک دوز ۵۰۰۰۰ واحدی ویتامین دی داده شد. سربازان به مدت ۴۰ روز پیگیری شدند. میزان سرمی ویتامین دی، کلسیم، فسفر، آلکالین فسفاتاز استخوانی و استئوکلسین قبل از دوره آموزشی و بعد از اتمام دوره اندازه گیری شد.
یافته ها: قبل از دوره آموزشی هیچ گونه تفاوت معناداری بین دو گروه مورد مطالعه از نظر میزان کلسیم (۰/۸۳۹:P)، فسفر (۰/۶۸۱: P)، ویتامین دی (۰/۲۵۶: P)، آلکالین فسفاتاز استخوانی (۰/۴۸۱:P) و استئوکلسین (۰/۴۵۵:P) وجود نداشت؛ اما بعد از اتمام دوره میزان ویتامین دی (۰/۰۳۴: P) و استئوکلسین (۰/۰۰۳:P) به طور معناداری در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل بالاتر بود. به علاوه، در انتهای مطالعه سطح ویتامین دی (۰/۰۰۳:P) در گروه مداخله نسبت به قبل از مداخله به شکل معناداری افزایش یافت.
نتیجه گیری: در انتهای دوره آموزشی، سطح استئوکلسین در هر دو گروه، نسبت به قبل افزایش داشت که افزایش سطح استئوکلسین حاکی از آن است که فعالیتهای فیزیکی در این دوره آموزشی اثر مخرب روی استخوانها ندارند. این افزایش در گروهی که مکمل ویتامین دی دریافت کرده بودند بیشتر بود؛ که نشانگر اهمیت تغذیه مناسب و استفاده از مکمل ها می باشد.
کلیدواژه ها:
Bone ، Military Personnel ، Osteocalcin ، Vitamin D ، استخوان ، استئوکلسین ، سربازی ، ویتامین دی ، نیروهای وظیفه
نویسندگان
حمید خزدوز
MD, Internal Medicine Specialist, Assistant Professor, Internal Medicine Department, Faculty of Medicine, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran
حمید صادقی
MD, Internal Medicine, Researcher, Internal Diseases Department, Faculty of Medicine, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran
محسن قاسم زاده سروش
MD, Associate Professor, Rheumatology Department, Faculty of Medicine, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :