مولفه های اثرگذار شبکه های اجتماعی در اشتراک دانش از دیدگاه خبرگان
محل انتشار: دو فصلنامه علم سنجی کاسپین، دوره: 9، شماره: 2
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 177
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CJS-9-2_008
تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: در دنیای کنونی سازمان ها برای حرکت به سوی دانش محوری و رسیدن به برتری رقابتی به اشتراک دانش در شبکه های اجتماعی نیازی مبرم دارند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های کلیدی شبکه های اجتماعی در اشتراک دانش انجام شده است.
مواد و روش ها: این پژوهش جزو پژوهش های توصیفی-ترکیبی است که با تکنیک دلفی و تحلیل محتوا انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را اعضای هیات علمی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه های دولتی ایران تشکیل دادند که ۲۰ نفر از آنها در اعضای پنل قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها در مرحله اول دلفی از روش کلایزی و در دور دوم دلفی از آماره های توصیفی (میانگین و درصد) و همچنین به منظور تحلیل داده های آماری از نرم افزار Excel و SPSS ۲۵ استفاده شد.
یافته ها: مولفه های کلیدی شناسایی شده ی شبکه های اجتماعی شامل مولفه ی سودمندی و کارکردهای استفاده از شبکه های اجتماعی دارای ۲۹ گویه که مهم ترین گویه، گویه ی اشتراک اطلاعات با میانگین ۶/۸۱، مولفه ی مشکلات و چالش های استفاده از شبکه های اجتماعی دارای ۲۶ گویه، مهم ترین گویه ی آن فیلترینگ و قطعی دسترسی به بعضی از شبکه های اجتماعی با میانگین ۶/۵، مولفه ی هدف استفاده از شبکه های اجتماعی دارای ۵۷ گویه که از میان آنها گویه ی سرعت انتشار و انتقال اطلاعات با میانگین ۶/۷۵، مولفه ی افزایش مهارت های افراد در استفاده از شبکه های اجتماعی دارای ۸ گویه، مهم ترین آن گویه ی برگزاری کارگاه های آموزشی استفاده از شبکه های علمی ۶/۶۲، و در آخر مولفه اعتماد به شبکه های اجتماعی دارای ۶ گویه که مهم ترین گویه، گویه اعتماد به صحت اطلاعات به اشتراک گذاری شده در شبکه های اجتماعی با میانگین ۶/۶۸ است.
نتیجه گیری: از میان مولفه های شناسایی شده، اثرگذارترین مولفه ی شبکه اجتماعی در اشتراک دانش، مولفه ی افزایش مهارت های افراد در استفاده از شبکه های اجتماعی است که نسبت به مولفه های دیگر باید به آن توجه بیشتری صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نازیلا محرابی
Faculty of Management and Economics, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
سحر خراشادی زاده
Faculty of Management and Economics, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
احمدرضا ورناصری
Faculty of Managemen, Tehran University, Tehran, Iran
سید عابدین حسینی آهنگری
Department of Medical Library and Information Sciences, School of Allied Medical Sciences, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :