مدیریت و سامان دهی کارایی مصرف آب در جهت حفظ منابع آبی به منظور مقابله با بحران منابع آب فضای سبز شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی یافته های نوین درعلوم کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASESNR07_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الیاس امری

مسول فضای سبز شهرداری فسا

حامد شیرازی

کارشناس فضای سبز شهرداری فسا

سیدمحمدباقر ساداتی

سرپرست شهرداری فسا

احسان پاریز

رییس سازمان سیما و منظر شهرداری فسا

چکیده

در حال حاضر افزایش رقابت برای به دست آوردن آب شیرین در بخش های مختلف سبب کاهش آب در دسترس کشاورزی از جملهفضای سبز شهری شده است. بخش کشاورزی در معرض فشار فزاینده است که در مصرف آب جویی کرده و آن را به نحو کارآییمورد استفاده قرار دهد. از این بخش انتقاد میشود که بالاترین سهم از منابع آب کشور را به خود اختصاص داده ولی بازده کمترینسبت به بخش های دیگر بدست می آورد. راندمان های آبیاری کمتر از ۳۳ درصد در کشور بیانگر وجود مسئله ای به نام فاصله یاشکاف بهره وری و کارآیی یعنی تفاوت بین عملکرد و وضع مطلوب در بهره برداری از منابع آب کشور است . یکی از عوامل محدودکننده گسترش فضای سبز، کمبود منابع آب قابل دسترس می باشد. از طرف دیگر، گسترش فضای سبز فعلی برای دستیابی بهاستانداردهای جهانی سرانه فضای سبز شهری، موجب افزایش پوشش گیاهی موجود می شود که خود به معنی افزایش نیاز به منابعآب است. یکی از این منابع عبارت از بارشهایی است که سریع از دسترس خارج می شوند. امروزه نگاه به تولید محصولات کشاورزیباید بر این اصل استوار باشد که چه مقدار آب، چه مقدار محصول تولید می کند و افزایش تولید را به ازای واحد آب مصرفی محاسبهکنیم. اعمال مدیریت صحیح و بکارگیری تکنیک های پیشرفته به منظور حفظ ذخیره رطوبتی خاک و افزایش ظرفیت نگهداری آبمورد استفاده در فضای سبز شهری از جمله اقدامات موثر برای افزایش راندمان آبیاری و در نتیجه بهبود بهره برداری از منابع محدودآب کشور میباشد. در این پژوهش سعی بر این شده است تا راهکارهای بهبود کارایی مصرف آب در این شرایط کم آبی وخشکسالی کشور، مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

کارایی مصرف آب، حفظ منابع آبی و فضای سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.