پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی با استفاده از غربالگری فازی و تکنیک دیمتل (مطالعه موردی: شرکت توزیع نیروی برق استان قم)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 156

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NAFCEE01_021

تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1402

چکیده مقاله:

گسترش گسترش روزافزون شهرها و توسعه کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، نیاز استفاده از دستگاه های برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) را در سازمان های شهری به امری اجتناب ناپذیر مبدل نموده است. در این راستا، تحقیق انجام شده به دو قسمت شناسایی معیارهای موثر بر استقرار سامانه ERP و بررسی اولویت های و میزان تاثیرگذاری و اثرپذیری معیارهای تعیین شده تشکیل شده است. شناسایی معیارها بر مبنای مطالعات منابع کتابخانه ای از منابع داخلی و خارجی صورت گرفت که ۲۴ معیار در استقرار سامانه ERP شناسایی گردید. پس از غربالگری فازی، ۱۱ معیار از ۲۴ معیار کلی انتخاب شد و مبنای مقایسات زوجی و تعیین اثرگذاری و اثرپذیری قرار گرفت. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از منظر جمع آوری داده ها کتابخانه ای- پیمایشی می-باشد. جامعه آماری این تحقیق متشکل از مدیران ارشد شرکت توزیع برق قم است که به دلیل استفاده از تکنیک دیمتل، ۹ نفر از خبرگان حوزه ی مدیریت برق انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک دیمتل و نرم افزار اکسل و متلب استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد اثرگذارترین عامل، فرهنگ و ویژگی های سازمانی (R-C=۱/۲۴) و اثرپذیر ترین عامل، مدیریت تغییر (R-C=-۰/۸۸) می باشد. فرهنگ و ویژگی های سازمانی (R-C=۱/۲۴)، چشم انداز (R-C=۰/۵۶)، مهارت های کارکنان (R-C=۰/۵۳)، حمایت مدیریت عالی (R-C=۰/۴۱) و ارتباطات (R-C=۰/۰۶)، عوامل اثرگذار و پنج عامل مدیریت تغییر (R-C=-۰/۸۸)، فروشنده (R-C=-۰/۶۷)، کنترل و ارزیابی (R-C=-۰/۵۲)، استراتژی پیاده سازی (R-C=-۰/۲۹)، هزینه ها (R-C=-۰/۲۳) و تیم اجرایی پروژه (R-C=-۰/۲۰)، عوامل اثرپذیر می باشند. همچنین پرتعامل ترین عامل، حمایت مدیریت عالی (R+C=۱۰/۵۴) و کم تعامل ترین عامل، چشم انداز (R+C=۸/۳۷) می باشد.

کلیدواژه ها:

برنامه ریزی منابع سازمانی ، پیاده سازی ، تکنیک دیمتل ، غربالگری فازی ، شرکت توزیع برق قم

نویسندگان

ابوالفضل حبیبی تبار

کارشناسی ارشد GIS، شرکت توزیع نیروی برق استان قم،

علیرضا ابرقویی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، گروه مدیریت بازرگانی و کسب و کار، دانشکده مدیریت و حسابداری، پردیس فارابی، دانشگاه تهران، قم

سحر علیان

دکتری مهندسی ایمنی راه و ترابری(سیستم اطلاعات مکانی)، استادیار گروه عمران موسسه آموزش عالی رحمان رامسر

محمد جابری دهاقانی

کارشناسی ارشد عمران، شرکت توزیع نیروی برق استان قم