بررسی اثر زاویه در پیش بینی ضریب دبی در سرریز های کنگره ای قوسی با استفاده از ابزار یادگیری ماشین بردار (SVM)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مهندسی عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NAFCEE01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاضل سهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران،

مهدی ماجدی اصل

دانشیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران

توحید امیدپور علویان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران

وحید شمسی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران،

چکیده

سرریزها سازه های هیدرولیکی مهمی می باشند که برای اندازه گیری جریان، تنظیم سطح آب و تخلیه سیلاب در کانال ها، رودخانه-ها و مخازن سدها احداث می شوند. یکی از عوامل موثر و اقتصادی برای افزایش ظرفیت تخلیه در عرض مشخص سرریزها، استفاده از سرریزهای کنگر ه ای قوسی می باشد. روش های محاسباتی نرم در سال های اخیر تحول عظیمی در مسائل مهندسی به وجود است. باتوجه به هزینه ساخت مدل های فیزیکی و همچنین صرفه جویی در زمان، باعث گردیده که در این پژوهش عملکرد روش ماشین بردار پشتیبانSVM) )، در پیش بینی ضریب دبی سرریزهای کنگره ای قوسی مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین منظور تعداد ۲۴۳ سری داده برای سناریوی اول، ۲۴۷ سری داده برای سناریوی دوم که شامل ۴ پارامتر (نسبت بار آبی کل)، α (زاویه دیواره سیکل)، θ (زاویه سیکل قوسی)، (بزرگ نمایی طولی یا نسبت طول تاج سرریز به عرض کل سرریز) مورد استفاده قرار گرفتند. برای هر کدام از سناریوی ها ۷ ترکیب مختلف توسط ماشین بردار پشتیبان پیش بینی شد. نتایج پیش بینی نشان داد که مدل برتر مدل شماره ۲ مدل با ترکیب ۳ ورودی ,Ɵ , می باشد. که در مرحله آزمون دارای بهترین نتایج در مرحله آزمون به شرح =۰.۹۹۰۸)، RMSE=۰.۰۱۳۲، (DC=۰.۹۸۸۶ می باشد

کلیدواژه ها

ضریب دبی، هوش مصنوعی ، سرریز کنگره ای، ماشین بردار پشتیبان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.