انقلاب صنعتی چهارم، تهدیدها، فرصت ها و پیشنهادات اجرایی برای صنایع بزرگ استان مازندران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی توسعه کسب و کار و تحول دیجیتال
  • کد COI اختصاصی: ICBDCONF01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا موتمنی

دانشیار مدیریت گرایش مدیریت تولید و عملیات، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

سیدعباس حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد کارآفرینی کسب و کار جدید، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

بنگاه های اقتصادی که تمایل دارند کسب وکار و عملیات خود را با توجه به قوانین انقلاب صنعتی چهارم تغییر دهند، با چالش هایی از قبیل فرآیندهای پیچیده ونیاز به بودجه های بالا در پیاده سازی مفهوم ، مواجه هستند. این پژوهش بر اساس سوابق پیشین مرتبط با مدل ها و شاخص ها با هدف ارائه نقاط ضعف، قوت، فرصت و تهدید بنگاه های بزرگ اقتصادی در مواجهه با انقلاب صنعتی چهارم تدوین شده است. روش تحقیق این پژوهش از نوع آمیخته است. اطلاعات مربوط به شاخص های ارزیابی آمادگی بنگاه ها، مدل ها برای مواجهه با انقلاب صنعتی چهارم از طریق مرور ادبیات و مقالات پایگاه های اطلاعات معتبر، گزارش های فنی مرتبط، استخراج شده و پس ازآن مورد تحلیل و توزیع وزن و اولویت بندی قرار گرفته است. با توجه به اینکه، پژوهش به ارائه ی راه حلی جهت تاثیر عوامل موفقیت آمیز صنعت ۰۴ در صنایع بزرگ استان مازندران می پردازد، ازنظر هدف کاربردی است. برای پیمایش از ابزار پرسشنامه استفاده شده که بخشی از انواع تحقیقات کمی است. از تکنیکSWOT برای شناسایی نقاط، قوت، ضعف، تهدید و فرصت ها و تحلیل عاملی اکتشافی برای شناسایی عوامل استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که راهبردهای ارتقا بهره وری و کارایی بنگاه های اقتصادی با استفاده از فن آوری دیجیتال و افزایش امنیت سیستم های سایبری در جهت رفع تهدیدها بیشترین اهمیت را دارا می باشند. هم چنین عوامل ۸ گانه کارایی و نوآوری فرایند تولید، توسعه الگوریتم و اشتراک داده، ایمنی داده، دانش و برنامه ریزی، بهبود بهره وری و تصمیم گیری، مدولاریته و قابلیت سفارشی سازی، امنیت اکوسیستم و مهارت آموزی، به عنوان عوامل تبیین کننده ارزیابی آمادگی صنایع بزرگ استان مازندران در مواجه با انقلاب صنعتی چهارم تبیین شدند.

کلیدواژه ها

انقلاب صنعتی چهارم، بنگاه اقتصادی، ماتریس سوات، تحلیل عاملی، استان مازندران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.