نقش فلسفه تعلیم وتربیت بر نظریه پردازان روان شناسی تربیتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم تربیتی، مشاوره، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RVCONF01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 251
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا اذرسا

دانشجوی کارشناسی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان شهید مطهری زاهدان

نجمه راز

دانشجوی کارشناسی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان شهید مطهری زاهدان

حدیثه عابدی

دانشجوی کارشناسی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس رسالت زاهدان

فاطمه قوم دوست نوری

دانشجوی کارشناسی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان شهید مطهری زاهدان

چکیده

تاثیر فلسفه تعلیم و تربیت بر روان شناسی تربیتی به صورت اجرای روش های فلسفی یا فعالیت های فلسفی دربرخورد با مسائل تربیتی ظاهر می گردد. ماهیت روان و تجرد آن، از جمله مسائلی است که در فلسفه تعلیم و تربیت وروان شناسی مطالعه می شود. این گونه مباحث در فلسفه، به منزله ی مبانی نظری در شکل گیری نظریه های روانشناسی و علوم تربیتی ، به ویژه نظریه های یادگیری، تاثیر بسزایی داشته اند. فیلسوفان با صالح اندیشه و به منظوردگرگون ساختن نظام اجتماعی با سنت ها و رسوم فرسوده ی کهن به مبارزه پرداخته، راه خوشبختی و رستگاریجامعه را در تغییر وضع موجود و پذیرفتن اندیشه های موثر و کارآمد دانسته اند. بدین جهت آنچه بیش از همه دستخوش تغییر و تحول واقع می گردد، نظام آموزشی و تربیتی جامعه است که در برنامه های مدارس تجلی می یابد واصول و شیوه های جدید در اجرای برنامه های مربوط مطرح می شود. روان شناسی وعلوم تربیتی یکی از مهمترینرشته هایی است که به بحث و بررسی پیشرفت های درسی و نارسایی های تحصیلی شاگردان یا یادگیرندگان میپردازند. آشنائی با فعالیت های فلسفی مانند تحلیل مفاهیم و افکار و ارزیابی نظریات، ،تفسیر حقایق و عقاید و چگونگیارزشها برای معلم و شاگرد مفید می باشد.همچنین این فعالیت ها برای کشف راه های تازه و تعلیم نظریات علمیسودمند می باشد. هدف این مقاله، بررسی و تبیین نقش تاثیر فلسفه تعلیم و تربیت بر نظریات متخصصان علوم تربیتیو روانشناسی تربیتی است. در پایان، به تاثیرات مفید و ارزنده ای که مکاتب فلسفی بر نظام تعلیم و تربیت و عناصر آنداشته است، پرداخته می شود. روش به کار رفته در این تحقیق،توصیفی و تحلیلی است .

کلیدواژه ها

فلسفه تعلیم و تربیت ، روان شناسی تربیتی ، علوم تربیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.