تاثیر ۱۲ هفته تمرین تناوبی با شدت بالا و مصرف کورکومین بر سطوح پلاسمایی IL-۶، TNF آلفا و CRP در مردان مبتلا به دیابت نوع دو با چربی خون بالا
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 219
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPSBS-11-25_002
تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تاثیر تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) همراه با مصرف کورکومین بر شاخص های التهابی در افراد با سندرم متابولیک هنوز به طور دقیق مشخص نیست. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر تعاملی ۱۲ هفته HIIT همراه با مصرف کورکومین بر سطوح پلاسمایی اینترلوکین-۶ (IL-۶)، عامل نکروز دهنده تومور-آلفا (TNF آلفا) و پروتئین واکنشگر C (CRP) در مردان مبتلا به دیابت نوع دو با چربی خون بالا بود. روش تحقیق: بدین منظور، ۶۰ مرد مبتلا به دیابت نوع دو با چربی خون بالا (شاخص توده بدن ۵۱/۱±۳۱/۰۹ کیلوگرم/مترمربع) به صورت تصادفی در چهار گروه ۱۵ نفره شامل گروه HIIT، HIIT+ مصرف کورکومین، مصرف کورکومین، و کنترل-دارونما قرار گرفتند. مداخله HIIT و مصرف ۲۱۰۰ میلی گرم کورکومین سه نوبت در روز، به مدت ۱۲ هفته انجام شد. نمونه گیری با فاصله زمانی ۲۴ ساعت در پیش آزمون و ۴۸ ساعت پس از آخرین جلسه صورت گرفت. شاخص های IL-۶، TNF آلفا و CRP به روش الایزا سنجش شدند. نتایج با استفاده از روش تحلیل کوواریانس دو راهه و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری ۰/۰۵>p استخراج گردید. یافته ها: بیشترین تغییرات معنی دار در شاخص توده بدن با ۷۸/۵ درصد کاهش (۰۰۰۱/۰=p)، چربی بدن با ۲۰/۶۲ درصد کاهش (۰/۰۰۲=p) و حداکثر اکسیژن مصرفی با ۱۱/۷۴ درصد افزایش (۰/۰۴=p) در گروه HIIT + مصرف کورکومین مشاهده شد. اثر تعاملی HIIT و مصرف کورکومین سبب کاهش معنی دار TNF آلفا (۰/۰۱=p)، IL-۶ (p=۰/۰۱) و CRP (p=۰/۰۲) شد. اثر اصلی HIIT به طور معنی داری TNF آلفا (۰/۰۱=p)، IL-۶ (p=۰/۰۲) و CRP (p=۰/۰۳) را کاهش داد و کورکومین باعث کاهش معنی دار TNF آلفا (۰۴/۰=p)، IL-۶ (۰/۰۳=p) و CRP (۰/۰۳=p) گردید. بیشترین کاهش معنی داری از پیش آزمون تا پس آزمون در TNF آلفا (۸۷/۷ درصد، ۰/۰۰۰۱=p)، IL-۶ (۲۳/۰۹ درصد، ۰/۰۰۰۱=p) و CRP (۵۳/۷۵ درصد، ۰/۰۰۰۱=p) در گروه HIIT + مصرف کورکومین مشاهده شد. نتیجه گیری: مداخله HIIT همراه با مصرف کورکومین در مقایسه با اثر هر کدام به تنهایی، باعث بهبودی بیشتر در نشانگرهای التهابی مردان مبتلا به دیابت نوع دو با چربی خون بالا می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسن نقی زاده
استادیار گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران.
فائزه حیدری
مربی گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :