مقایسه روش های اختلال انرژی آزاد و انتگرال گیری ترمودینامیکی برای محاسبه تغییرات انرژی آزاد تعادلی
محل انتشار: مجله پژوهش فیزیک ایران، دوره: 22، شماره: 2
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 180
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSI-22-2_003
تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1402
چکیده مقاله:
محاسبه تفاوت انرژی آزاد بین حالت اولیه و پایانی یک فرایند، از مهمترین محاسبات در سامانههای زیستی است. فرایندهای زیستی همراه با تغییر انرژی آزاد هستند. از جمله این فرایندها میتوان به عبور داروها از غشای سلولها، واکنشهای آنزیمی، برهمکنشهای دارو-پروتئین، برهمکنشهای لیگاند-گیرنده سلولها و انتقال ساختاری از سیس به ترانس اشاره کرد. در پژوهشهای دارویی، پیشبینی تاثیرات کلینیکی دارو بستگی به درک جزئیات برهمکنشهای دارو با سامانههای زیستی دارد. برای این منظور از محاسبه تفاوت انرژی آزاد، میتوان استفاده کرد. با دانستن تفاوت انرژی آزاد در چنین فرایندهایی، میتوان درکی از چگونگی برهمکنشها داشت. از آنجایی که درک جزئیات برهمکنشها در ابعاد مولکولی معمولا با روشهای آزمایشگاهی امکانپذیر نیست، برای این منظور از روشهای محاسباتی مانند دینامیک مولکولی استفاده میشود. در میان روشهای متفاوتی که از سال ۱۹۳۵ تا به امروز ارائه شدهاند، میتوان به نظریه اختلال در سال ۱۹۵۴ و روش انتگرال گیری ترمودینامیکی در سال ۱۹۳۵ اشاره کرد. اولین شبیه سازی انجامشده با استفاده از روش اختلال، برای محاسبه تفاوت انرژی آزاد در فرایند تبدیل متانول به اتان بوده است، که این تفاوت، ۶/۷ کیلوکالری بر مول محاسبه شده است. عدد آزمایشگاهی گزارش شده ۹/۶ کیلوکالری بر مول است. نزدیکی بسیار زیاد عددهای محاسباتی و آزمایشگاهی نشان دهنده موفقیت این روش محاسباتی است. هر چند روش اختلال انرژی آزاد و انتگرالگیری ترمودینامیکی بسیار مشابه هستند، اما تفاوتهایی با یکدیگر دارند. در این مقاله به تفاوتهای این دو روش پرکاربرد از دیدگاه دقت و هزینه محاسباتی میپردازیم. همچنین، نشان خواهیم داد که روش اختلال انرژی آزاد روشی سریعتر در مقایسه با روش انتگرالگیری ترمودینامیکی است، در حالی که روش انتگرالگیری ترمودینامیکی روشی دقیقتر از نظر محاسبات است.
کلیدواژه ها:
تفاوت انرژی آزاد ، شبیه سازی دینامیک مولکولی ، روش اختلال ، روش انتگرال گیری ترمودینامیکی ، اثر حلال بر انرژی آزاد ، داروی پکلیتکسل
نویسندگان
نجلا حسینی
PhD student at Sharif University of Technology
محمدرضا اجتهادی
دانشکده فیزیک ، دانشگاه صنعتی شریف
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :