ارائه مدل بهینه سیستم عرضه انرژی الکتریکی کشور در جهت تحقق توافقنامه پاریس
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 176
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EPPR-7-2_004
تاریخ نمایه سازی: 26 فروردین 1402
چکیده مقاله:
بر اساس توافقنامه پاریس و سند مشارکت ملی کشور ارائه شده در این توافقنامه، ایران متعهد شده است که در بازه زمانی ۱۰ ساله، ۱۴۰۹-۱۳۹۹ به میزان ۴ درصد میزان انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهد. حدود ۳۰ درصد از میزان انتشار گازهای گلخانهای متعلق به بخش نیروگاهی کشور است و سایر بخشهای حمل و نقل، خانگی و صنعت از میزان انتشار کمتری برخوردار میباشند. لذا هدف اصلی در این پژوهش، ارائه ساختاری در سیستم عرضه انرژی الکتریکی کشور با در نظر گرفتن همزمان منافع تولیدکننده و مصرف کننده در جهت کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه ای بخش نیروگاهی تا حد مجاز تعهد شده در توافقنامه پاریس میباشد که در قالب یک مدل برنامه ریزی ریاضی غیرخطی با اعمال محدودیت های فنی-اقتصادی مربوطه و با تغییر در نگرش مدلسازی از دیدگاه دولتی به دیدگاه سرمایهگذار بخش خصوصی انجام خواهد گرفت. نتایج حاکی از آن است که در صورت نفوذ ۲۰-۱۰ درصدی انرژیهای تجدیدپذیر، اعمال مالیات کربن با میزان ۲۵ دلار به ازاء هر تن CO۲ و تسریع در روند تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی با نرخ تبدیل ۵ درصد سالانه، رسیدن به میزان تعهد شده در توافقنامه پاریس میسر میباشد. لذا با اعمال مالیات کربن، حمایت از نیروگاههای تجدیدپذیر (کاهش هزینه سرمایهگذاری اولیه و ارائه نرخ منطقی تضمینی خرید برق) و افزایش راندمان نیروگاههای گازی میتوان به اجرای عملیاتی توافقنامه پاریس در بازه زمانی مورد نظر امیدوار بود.
کلیدواژه ها:
Electricity Supply Syste ، Energy Demand ، Welfare Maximization ، Greenhouse Gas Emission ، Paris Agreement ، سیستم عرضه انرژی الکتریکی ، تقاضا انرژی ، بیشینهسازی رفاه ، انتشار گازهای گلخانهای ، توافقنامه پاریس
نویسندگان
علی عباسی گودرزی
Sharif University of Technology
عباس ملکی
Sharif University of Technology
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :