بررسی میزان سلامت روان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و پارامترهای تاثیرگذار بر آندر سال ۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش ملی آسیب شناسی روانی
  • کد COI اختصاصی: ASRUMA03_188
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بهرامی

دانشجو، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پزشکی و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

فاطمه راثی

دانشجو، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پزشکی و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

شیلا سلیمانی

دانشجو، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پزشکی و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

پردیس نیک منش

دانشجو، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پزشکی و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

فیروز امانی

دانشیار آمار زیستی، دانشکده پزشکی و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

محمد صاحبقران فرد

مدرس روان شناسی بالینی، دانشکده پزشکی و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

چکیده

یکی از دلایل مهم توسعه کشورها، توجه دولت ها به تربیت نیروی انسانی برگزیده از نظر استعداد، خلاقیت و منابع معنوی است. اصلی ترین نتیجه تقارن سلامتی جسمانی و روانی، داشتن جامعه ای شکوفا با آینده ای روشن است. اما واقعیت انکارناپذیر این است که سرمایه گذاری بدون توجه به بهداشت روانی جامعه به ویژه دانشجویان انتظارات را برآورده نمی سازد. ورود به دانشگاه با بروز تغییرات زیادی در روابط اجتماعی و انسانی همراه است. در چنین شرایطی که اغلب با فشار و نگرانی همراه است، عملکرد و بازدهی افراد تحت تاثیر قرار می گیرد. دانشجویان گروه پزشکی ضمن داشتن مشکلات سایر دانشجویان، مشکلات خاص خود از جمله فشارهای روحی و روانی محیط (بیمارستان و ...)، عدم اطمینان از آینده شغلی روشن را نیز دارند و به همین دلیل، به نظر می رسد بیشتر از سایر دانشجویان در خطر از دست دادن سلامت روانی هستند. برای انجام این طرح پژوهشی از آزمون ۲۸ سوالی GHQ به منظور تعیین میزان سلامت روان و از تعدادی سوال دموگرافیک استفاده گردید. هرچند طبق مطالعه ما، وضعیت سلامت روان دانشجویان در حالت خیلی بد نبود، ولی در موقعیت عالی و مناسب نیز قرار نداشت. یافته های حاصل نشان داد سلامت روان دانشجویان در بسیاری از موارد، در معرض آسیب قرار گرفته است که این موضوع نیاز به بررسی و یافتن راهکارهای مناسب دارد. بین نمره سلامت روان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و مواردی مانند جنسیت (P=۰.۰۲۲)، میزان علاقه به رشته تحصیلی (P=۰.۰۰)، میزان ورزش در هفته (P=۰.۰۱۲) و ... ارتباط معنادار مشاهده گردید. همچنین بین سلامت روان و سن (P=۰.۱۹۹)، شاخص توده بدنی (P=۰.۷۴۸) و رشته تحصیلی (P=۰.۹۷۶) ارتباط معناداری مشاهده نشد. بنابراین، با توجه به اهمیت سلامت روان و تاثیر آن بر عملکردها و تصمیمات و زندگی افراد، لازم است که سازوکارها و برنامه ریزی های لازم به منظور بهبود روحیه افراد صورت بگیرد.

کلیدواژه ها

سلامت روان، GHQ، علوم پزشکی، دانشجو، روانشناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.