پیش بینی وضعیت سیستم ایمنی از طریق شیوه های مقابله با استرس و مکانیسم های دفاعی در بیماران مبتلا به سرطان پستان

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 134

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-5_005

تاریخ نمایه سازی: 20 فروردین 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: سرطان پستان به عنوان شایع ترین سرطان ها، علت مرگ ومیر میلیون ها نفر در سراسر جهان است. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی وضعیت سیستم ایمنی براساس شیوه های مقابله با استرس و مکانیسم های دفاعی در بیماران مبتلا به سرطان پستان انجام شد. روش بررسی: جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل تمامی زنان مبتلا به سرطان پستان در شهر تهران و گیلان در سال ۱۳۹۸ بود. از بین آن ها، تعداد ۲۵۰ با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شد. داده ها با استفاده از فهرست وارسی علائم هشداردهنده نقص سیستم ایمنی، پرسش نامه مکانیسم های دفاعی و پرسش نامه راهبردهای مقابله با استرس جمع آوری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه هم زمان و نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که مدل پیش بینی وضعیت سیستم ایمنی براساس شیوه مقابله هیجان مدار و همچنین مکانیسم دفاعی رشدیافته، مکانیسم دفاعی نوروتیک و مکانیسم دفاعی رشدنیافته معنادار است (۰۵/P<۰). مجموع این متغیرها قادر به تبیین ۲۸ درصد واریانس وضعیت سیستم ایمنی بودند. نتیجه گیری: به طورکلی می توان نتیجه گرفت که در بیماران مبتلا به سرطان پستان، عملکرد سیستم ایمنی از طریق مکانیسم های دفاعی و راهبردهای مقابله با استرس قابل پیش بینی است.

نویسندگان

ساقی کوشا

Department of Psychology, Rudehen Branch, Islamic Azad University, Rudehen, Iran.

فرح لطفی کاشانی

Department of Psychology, Medical Sciences Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

شهرام وزیری

Department of Psychology, Rudehen Branch, Islamic Azad University, Rudehen, Iran.

ناهید نفیسی

Department of General Surgery, Rasool Akram Medical Complex Clinical Research Development Center (RCRDC), Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :