تاثیر بازی کامپیوتری تعاملی بر کیفیت زندگی کودکان تحت شیمی درمانیبیمارستان امام رضا (ع) اصفهان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی روانشناسی و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: CPLQ01_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا فاضل نیا

هیات علمی تمام وقت پرسناری، دانشکده پرستاری دانشگاه آزاداسلامی واحد یاسوج

سیدمرتضی حسینی برشنه

کارشناس پرستاری

چکیده

مقدمه: کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان با تشخیص بیماری و شروع مداخلات درمانی کاهش پیدا می کند. بازی های کامپیوتری در علم پزشکی، به عنوان وسیله ای برای تعامل با بیماران برای بهبود رفتارهای مرتبط با سلامتی شان به کار می رود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر بازی تعاملی کامپیوتری بر کیفیت زندگی کودکان تحت شیمی درمانی انجام شده است.مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، نمونه های در دسترس ۶۴ کودک مبتلا به سرطان بین ۸ تا ۱۲ سال سن با روش تخصیص تصادفی در یکی از دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمون هفته ای ۳ ساعت به مدت ۴ هفته متوالی بازی کامپیوتری را انجام دادند و گروه کنترل فقط دریافت کننده مراقبت های روتین بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت کودکان ۸-۱۲ مبتلا به سرطان بود. داده ها توسط آمار توصیفی واستنباطی و با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه ۱۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که قبل از مداخله، میانگین نمره کلی کیفیت زندگی بین دو گروه آزمون و کنترل اختلاف معنادار نداشت (P = ۰.۸۷) اما بلافاصله بعد از مداخله (P = ۰.۰۲) و یک ماه بعد از مداخله (P < ۰.۰۰۱) میانگین نمره کلی کیفیت زندگی در گروه مداخله به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود.نتیجه گیری: کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی با شروع مداخله بازی کامپیوتری در مقایسه با همتایان خود افزایش پیدا نمود. بنابراین طبق یافته های این مطالعه می توان از بازی کامپیوتری برای ارتقاء سطح کیفیت زندگی کودکان تحت شیمی درمانی استفاده کرد .

کلیدواژه ها

بازی کامپیوتری، کیفیت زندگی، شیمی درمانی ، کودکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.