پیش بینی نشانه های اختلال شخصیت مرزی بر اساس سبک های دلبستگیو تجربه رویدادهای آسیب زای کودکی در دانشجویان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی روانشناسی و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: CPLQ01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره ابوالقاسمی نوش آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

چکیده

این مطالعه با هدف پیش بینی نشانه های اختلال شخصیت مرزی بر اساس سبک های دلبستگی و تجربه رویدادهای آسیب زای کودکی در دانشجویان انجام شد. این پژوهش همبستگی بود. جامعه آماری این مطالعه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در سال ۱۴۰۱ بودند. نمونه این مطالعه شامل ۶۸ نفر از دانشجویان بودند که به روش در دسترس در یک نظرسنجی آنلاین شرکت کردند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه شخصیت مرزی (STB)، پرسشنامه سبک دلبستگی کولینز و رید (RAAS) و پرسشنامه ترومای دوران کودکی (CTQ-SF) استفاده شد. داده ها به روش در دسترس از طریق فرم پرسشنامه آنلاین جمع آوری شدند. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ و آزمونهای آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتیجه نشان داد که دلبستگی ایمن (-۰/۲۹۴)، اجتنابی (۰/۴۱۸) و اضطرابی (۰/۵۷۶) با نشانه های اختلال شخصیت ارتباط دارند. نتیجه دیگر نشان داد که بین تجربه رویدادهای آسیب زای کودکی و نشانه های اختلال شخصیت مرزی ارتباط مثبت وجود دارد .(۰/۳۴۴) نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که فقط متغیرهای دلبستگی اضطرابی و اجتنابی بر اساس ضریب R۲ در مجموع ۳۹ درصد از واریانس متغیر نشانه های اختلال شخصیت مرزی در دانشجویان تبیین میکنند. در مجموع میتوان نتیجه گرفت که دلبستگی و تجربه رویدادهای آسیبزای کودکی با نشانه های اختلال شخصیت مرزی ارتباط دارند، اما نقش دلبستگی مهمتر بود. بنابراین جهت بهبود کیفیت زندگی و سلامت روان دانشجویان، اجرای مداخلات درمانی و آموزشی بر اساس عوامل پیش بین، پیشنهاد میگردد.

کلیدواژه ها

اختلال شخصیت مرزی، سبک دلبستگی، رویدادهای آسیب زای کودکی، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.