طراحی و تبیین مدل بومی توانمندسازی در سازمان های مردم نهاد کسب وکارگرا
محل انتشار: فصلنامه اقتصاد مالی، دوره: 17، شماره: 62
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 255
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECJ-17-62_013
تاریخ نمایه سازی: 20 اسفند 1401
چکیده مقاله:
چکیده سازمانهای مردم نهاد (NGOs) به عنوان ساختارهای اجتماعمحور با هدف منفعترسانی به مردم جامعه و با ایجاد فضاهای کسبوکاری توسط دولت و رفع موانعی که پیش از این وجود داشت اقدام به توسعه فعالیتهای خود در زمینههای تجاری و اقتصادی نمودهاند. هدف مطالعه حاضر، ارایه مدل بومی توانمندسازی سازمان های مردم نهاد با تاکید بر عوامل کلیدی کسب و کار بوده است. به منظور انجام این پژوهش، محقق از روش ترکیبی (کیفی کمی) بهره گرفت. در بخش کیفی مبتنی بر روش داده بنیاد مدل پارادایمی تحقیق شامل شرایط علی (عوامل مدیریتی و کلان سازمانی، عوامل اجتماعی و حمایتی، بازاریابی و اطلاعرسانی)؛ شرایط زمینهای (حوزههای جامعهمحور، حوزههای کسبوکارمحور)؛ شرایط مداخلهگر (عوامل درونسازمانی، عوامل برونسازمانی، توانمندسازی الکترونیکی کارکنان، بسترسازی الکترونیکی)؛ و راهبردها (توسعه تجاری سمنها، اقدامات رسانهای، پشتیبانی، بنیادین)؛ شناسایی و دستهبندی گردید. در بخش کمی، از طریق آزمون تحلیل عاملی اکتشافی (EFA)، شاخصهای مقولههای به دست آمده را به آزمون گذاشته شد و بارهای عاملی تمامی شاخصها برآورد گردید که نشان از تایید آن شاخصها و مقولهها داشت. همچنین محقق، بر پایهی خروجیهای بخش کیفی و آزمون EFA، پیشفرضهایی طراحی نمود (۸ فرضیه) و به سنجش روابط ادعاشده از طریق آزمون معادلات ساختاری در نرمافزار SmartPLS پرداخت. در پایان بر اساس ضرایب مسیر (بتا) و ضرایب معناداری (Z)، تمامی پیشفرضهای ادعاشده مورد تایید قرار گرفتند.
کلیدواژه ها:
واژه های کلیدی: توسعه کسب و کار ، نظریه رشد شرکت ها ، توانمندسازی سازمانی ، سازمان های مردم نهاد. طبقه بندی JEL : G۱ ، O۳۱ ، G۳۲
نویسندگان
نوروز حاجی بابایی
گروه مدیریت برنامه ریزی فرهنگی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاداسلامی، خوراسگان(اصفهان)؛ایران
علی اکبر رضایی
گروه مدیریت، واحدعلوم و تحقیقات، ، دانشگاه آزاداسلامی،تهران ؛ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :