هم سنجی اثربخشی درمان مواجهه روایی و زوج درمانی هیجان مدار بر تنهایی و صمیمت زناشویی در زنان آسیب دیده ازخیانت همسر
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 10، شماره: 5
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 214
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-10-5_007
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: خیانت زناشویی مایه آشفتگی چشمگیر زندگی فردی و میان فردی زوجین و تباه کننده رابطه آنها است. هدف از پژوهش حاضر بررسی همسنجی اثربخشی درمان مواجهه روایی و زوج درمانی هیجانمدار بر کاهش احساس تنهایی و افزایش صمیمت زناشویی در زنان آسیب دیده از خیانت همسر بود.
روش کار: روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون، پسآزمون با گروه کنترل همراه با مرحله پیگیری ۲ ماهه بود. جامعه آماری کلیه زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی سوی همسر در شهرستان شهریار در سال ۱۴۰۰ بودند. در مرحله اول با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد ۳۶ نفر انتخاب و سپس به شیوه تصادفی ساده در سه گروه (هر گروه ۱۲ نفر) جایدهی شدند. گروه های آزمایش تحت مواجهه روایی و زوج درمانی هیجان مدار قرار گرفتند؛ اما گروه کنترل در لیست انتظار باقی ماند. از مقیاس احساس تنهایی راسل و مقیاس صمیمیت زناشویی تامپسون و والکر به منظور گردآوری اطلاعات استفاده شد. برای تحلیل دادهها از تحلیل واریانس آمیخته با نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ استفاده شد. یافتهها: نتایج نشان داد درمانهای مذکور در مرحله پس آزمون و پیگیری نسبت به گروه کنترل اثربخشی معناداری بر کاهش تنهایی و افزایش صمیمیت داشته است (۰۵/۰>P). افزون بر این، نتایج نشان دهنده آن بود که درمان مواجهه روایی موثرتر از زوج درمانی هیجانمدار بر کاهش تنهایی و افزایش صمیمیت بود.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر، میتوان گفت که مواجهه روایی و زوج درمانی هیجان مدار از آنجا که مداخله مبتنی بر بیان و بازگویی جزئیات رویداد آسیب زا در محیط امن درمانی است، می توانند برنامههای درمانی مناسبی برای کاهش تنهایی و افزایش صمیمت زناشویی در زنان آسیب دیده از خیانت همسر باشد.
کلیدواژه ها:
Emotion-Focused Therapy ، Loneliness ، Extramarital Relations ، Marriage ، Narrative Therapy ، تنهایی ، خیانت زناشویی ، درمان مواجهه روایی ، زوج درمانی هیجان مدار ، صمیمیت.
نویسندگان
علی محمدی
PH.D student, Department of Counseling, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
سعید ایمانی
Assistant Professor, Department of Counseling, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Shahid BeheshtiUniversity, Tehran, Iran
ابوالقاسم خوش کنش
Assistant Professor, Department of Counseling, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Shahid BeheshtiUniversity, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :