پزشکی مبتنی بر شواهد از آموزش تا عملکرد، راهکار کیفی سازی آموزشی
محل انتشار: دو فصلنامه تعالی بالینی، دوره: 12، شماره: 3
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 205
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCE-12-3_002
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
چکیده مقاله:
سیستم های مراقبتهای بهداشتی و درمانی نیازمند اصلاحاتی اساسی در فرایند آموزش تا عملکرد می باشد. اصلاحاتی با چشم انداز هدفمند آموزشی و پزشکی که در تمام سیستمهای بهداشتی درمانی موثر رسوخ خواهد کرد و پزشکی مبتنی بر شواهد سبکی کاربردی در توسعه مراقبتهای بهداشتی و درمانی در دنیا تلقی میگردد. این رویکرد در طول عمر خود در آموزش علوم پزشکی بر کیفیت آموزشی بر کیفیت آموزشی از بدو آموزش علوم بهداشتی و درمانی تا زمان حیات آموزشدهندگان مثمرثمر خواهد بود.
مطالعه حاضر یک مطالعه مروری نظامند با جستجو در پایگاههای اطلاعاتی ایرانی همانند: SID،Iranmedex، Magiran پایگاه خارجی همانند؛Uptodate, Pubmed, Scopous طی سالهای ۲۰۱۹ الی ۲۰۲۲ با کلیدواژههای؛ پزشکی مبتنی بر شواهد، آموزش مبتنی بر شواهد، عملکرد مبتنی بر شواهد، یادگیری مبتنی بر شواهد، مراقبت مبتنی بر شواهد، کیفیت آموزشی، آموزش علوم پزشکی مورد جستجو قرار گرفته است.
پزشکی مبتنی بر شواهد در راستای طول عمر خود در علوم پزشکی کماکان در مراقبتهای بهداشتی و درمانی نیازمند بازبینی اساسی است، بسیاری از مطالعات عدم بکارگیری پزشکی مبتنی بر شواهد و موانع اجرای آن را را در نتایج خود اعلام نمودهاند اما روند رو به رشد بکارگیری پزشکی مبتنی بر شواهد چشمگیر نبوده و نیازمند تکانههای القایی جهت اجرا، اعمال و بکارگیری و ارزشیابی اثرات آن میباشد.
آموزشی پزشکی مبتنی بر شواهد و تاثیرات آن به وضوح مطالعه شده است اما سیاستگذاری خرد و کلان در اجرا و اعمال آن نیازمند بازبینی اساسی است تا فرآیند آموزش، یادگیری، عملکرد و مراقبت مطلوبترین روند رشد و تکامل خود را در بدنه سیستم آموزشی و پژوهشی علوم پزشکی طی نماید.
کلیدواژه ها:
Evidence-Based Medicine ، Evidence-Based Education ، Evidence-Based Practice ، Evidence-Based Learning ، Evidence-Based Care ، Educational Quality ، Medical Science Education. ، پزشکی مبتنی بر شواهد ، آموزش مبتنی بر شواهد ، عملکرد مبتنی بر شواهد ، یادگیری مبتنی بر شواهد ، مراقبت مبتنی بر شواهد ، کیفیت آموزشی ، آموزش علوم پزشکی.
نویسندگان
محمدعلی مکانی
Faculty of Humanities, Islamic Azad University, Babol Branch, Babol, Iran.
سیده زهرا حسینی درونکلائی
Faculty of Humanities, Islamic Azad University, Babol Branch, Babol, Iran.
بابک حسین زاده
Faculty of Humanities, Islamic Azad University, Babol Branch, Babol, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :